jobb just nu!

Lärare i fritidshem till Alviksskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Alviks skola ligger två mil söder om Luleå. I skolan, som byggdes 1994 på en gammal slåtteräng, finns drygt 100 elever i åldrarna 6-12 år och vi har två fritidsavdelningar.
Vi är en skola i framkant. Det entreprenöriella lärandet är ett fokusområde och vi utvecklar detta bl a genom att arbeta med ipads 1-1 på mellanstadiet samt 1-3 på lågstadiet. Ett eget framarbetat koncept är storyfication, ett storylineinspirerat arbete med gameification som drivkraft. Under 2014 och 2015 blev vi prisade för vårt projekt i Webbstjärnan, . Friluftsliv och hälsa är också något vi prioriterar. Vi har en egen "Skolskog", där en del av våra uteaktiviteter sker.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad lärare i fritidshem till vår fritidsverksamhet. Hos oss har du stora möjligheter att bidra till en utveckling av fritidshemmet. På Alviksskolan arbetar vi med att skapa en bra verksamhet för samtliga våra elever. Alla våra elever ska ha lust och glädje inför sitt lärande och de ska trivas, utvecklas och känna sig trygga i sin skolmiljö.

Tjänsten som lärare i fritidshem på Alviksskolan innebär att arbeta i elevgrupp under dagarna och på fritids under eftermiddagarna. Rastaktiviteter kan ingå i uppdraget. Tjänsten innebär ansvar för att bedriva fritidshemsverksamhet vilket innebär att planera samt göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.

Målsättningen för fritidsverksamheten är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet. Eleverna erbjuds en meningsfull fritid, som stödjer dem i sin utveckling och uppmuntrar dem att ta egna initiativ.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet för fritidshem. Även personer med annan pedagogisk högskoleutbildning kan komma i fråga för tjänsten. Eftersom mycket av verksamheten bedrivs utomhus så är det en fördel att tycka om uteliv.

Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete inom fritidsverksamhet eller skola och att du är insatt i fritidshemmets läroplan. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och lägger stor vikt vid kvalité. Du tycker om att samarbeta och skapa bra relationer med både barn och vuxna. Att ge en god service är något som känns naturligt för dig och är alltid något som du strävar efter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-02-12

Tillträde: augusti 2020 eller enligt överenskommelse

Tjänsten är tidsbegränsad 75% med möjlighet till tillsvidareanställning.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A962879

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Om du erhåller tjänsten måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb