jobb just nu!

Förskollärare till Råneskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Råneskolan F-9 med ca 350 elever ligger centralt i Råneå samhälle, 35 km norr om Luleå. Ett samhälle som har mycket som berikar skolarbetet. Skolan har i sin omedelbara närhet sporthall, badhus, utomhusbad, aula för musik och teater, fotbollsplaner, tennisbana, ishockeyplan och rekreationsområden vid den fantastiska Råneälven. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam där rektor, specialpedagog, kurator, skolsköterska ingår. Vi har ett trivsamt arbetsklimat för både elever och medarbetare. Fritids är idag under utveckling och har idag ett behov av nedan beskrivna kompetens.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en förskollärare som skall verka på Råneskolans fritids och som resurs i klass. Vi lägger stor vikt vid de estetiska lärprocesserna och ser gärna att du har kompetens och ett stort intresse för musik.

Vi vill ta tillvara dina kompetenser under elevens hela dag. Vårt fritidshem består av två avdelningar, Norrgården och Sörgården och består av elever från förskoleklass till åk 4-5. Under eftermiddagarna arbetar du tillsammans med 8 andra kollegor på fritidshemmet. Vi vill fortsätta med den process vi är i färd med att skapa gällande fritids, där målet är ett fritidshem som präglas av lärande och kreativitet. Under förmiddagen ingår du i kollegial samverkan med lärare och andra resurspersoner i klassrumsverksamhet. Vi söker alltså dig som helhjärtat vill delta med att bygga en än mer inspirerande fritidshemsverksamhet/skolverksamhet helt i linje med skolans/fritidshemmets gällande styrdokument. Du ser samarbete, lek, rörelse och kreativitet som viktiga inslag i den dagliga verksamheten och en nyckel till lärande.

Du är en engagerad pedagog som skapar goda relationer och har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Du vill och tar ansvar för hela elevens skoldag. Tillsammans med andra pedagoger i arbetslaget vill du skapa ett gott arbetsklimat, en stimulerande lärandemiljö för att ge förutsättningar för alla barn att utvecklas så långt som möjligt. Du är väl insatt i våra styrdokument och kan omsätta dem i praktiken.

Kvalifikationer

Vi ser det som viktigt att du brinner för fritidshemmet och dess utveckling och är en kreativ person. Du är utbildad förskolepedagog/förskollärare och har behörighet i musik. Vi söker dig som har kunskaper i finska och/eller samiska och kan bidra till ett interkulturellt förhållningssätt.

Du har en fördjupad kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel, digitala såväl som lärverktyg och använder datorn som en naturlig del i ditt arbete. Vi ser IKT som en viktig del i elevernas lärande varvid utbildning eller erfarenhet är meriterande Du har några års erfarenhet av arbete som pedagog och är väl förtrogen med skolans styr- och måldokument. Vi ser att du har god organisationsförmåga och att du är strukturerad. Vidare är du utvecklingsinriktad, trygg och har en positiv elevsyn. Stor vikt läggs vid tidigare erfarenheter och personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller vid överenskommelse.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan

Referensnummer:   A955784

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb