Handledare (stödassistent)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Arbetsuppgifter

Som Handledare (stödassistent) behöver du vara flexibel och kunna arbeta utifrån insatserna daglig sysselsättning, boendestöd, stödboende och bostad med särskild service. Tjänsten är i dagsläget schemalagd med 50% i daglig sysselsättning och 50% som resurstid. Resurstiden innebär att du blir bokad på andra arbetsplatser inom Socialförvaltningen. Du behöver ta stort eget ansvar samt ställa om efter nya förutsättningar. Daglig sysselsättning innebär att arbeta stöttande och motiverande för att skapa en meningsfull sysselsättning, där du tillsammans med den enskilde upprättar en genomförandeplan. Du, och i vissa ärenden tillsammans med en kollega, har ansvar för den enskildes hela insats. Dokumentation sker löpande i ärendet. Som medarbetare förväntas du aktivt medverka i arbetsgruppens och verksamhetens utveckling genom att du bidrar med din specifika kompetens. Insatsen daglig sysselsättning erbjuds kontorstid. Resurstiden kan innebära kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom socialpsykiatrin och tidigare erfarenhet av att dokumentera i journal. Du har utbildning som undersköterska, socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är mån om ett bra samarbete och gott bemötande såväl i det direkta klientarbetet som i samverkan med andra yrkesutövare internt samt externt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom hög grad av självständighet, samarbetsförmåga, flexibilitet samt stresstålighet. Erfarenhet av att ha arbetat med daglig sysselsättning, verksamhetssystemet Viva och att ha arbetat utifrån MI och lågaffektivt bemötande är meriterande. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1081582

Gör ansökan

Anställning

Schemalagd tid dagtid med kvälls- och helgtjänstgöring

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.
Intervjuer sker löpande