Rektor till Lillmons rektorsområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad rektor till Lillmons rektorsområde som är trygg och nytänkande. Lillmons rektorsområde består idag av ca 230 elever varav den största delen elever finns vid Lillmons skola. Inom rektorsområde arbetar vi efter mottot att skolan ska vara en trygg plats där varje elev får möjlighet att växa med kunskap utifrån vars och ens förutsättningar.

Rektorstjänsten omfattar grundskola och fritidshem på Malungsfors skola samt grundskola på Lillmons skola. Som rektor ska du driva ett målinriktat utvecklings- och uppföljningsarbete. Du kommer att ha ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. I uppdraget ingår att ständigt vidareutveckla pedagogik, värdegrund och verksamhet med målsättningen att alla elever, utifrån sina förutsättningar ska utvecklas så långt som möjligt. Du arbetar med ständiga förbättringar och ser till helheten i förvaltningen och kommunen. Du behöver vara förändringsbenägen.

Samarbete med övriga rektorer för skolan och förskole rektorerna inom kommunen ingår i din yrkesroll och din närmaste chef är för- och grundskolechef. Du sitter stationerad på Centralskolan tillsammans med skolassistent och i dagsläget består rektorsområdet totalt av ungefär 30 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av pedagogiskt arbete, samt väl förtrogen med LGR 22
• har höga positiva förväntningar på medarbetare, elever, kollegor och dig själv
• visar tillit till dina medarbetare, är förtroendeingivande samt har en förmåga att skapa goda relationer med andra människor
• har ett stort engagemang och intresse för skolans verksamhet och utveckling och är mål- och resultatorienterad
• har ett ledarskap som utmärks av flexibilitet, handlingskraft, tydlighet och stabilitet
• har en vilja, förmåga och ett mod att vara en tydlig och synlig närvarande pedagogisk ledare som utmanar, stödjer och handleder
• har en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt, inklusive god datorvana
• är organiserad, systematisk och strukturerad
• har ekonomisk förståelse och en helhetssyn på uppdraget
• tidigare erfarenhet av arbete som rektor och rektorsutbildning ses som meriterande, dock inte ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-08-01

Tidsbegränsad till: 2024-08-01

Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   C128911

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Intervjuer kommer att genomföras vecka 14 och 16.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.