Vill du göra skillnad för våra ungdomar? Vi söker fritidsledare!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare i kommunstyrelseförvaltningen och kommunen i stort har ca 650 tillsvidareanställda.

Arbetsuppgifter

En chans som kommer sällan! Nu kan just du få möjligheten att bidra till att bygga upp och forma en ny verksamhet!
Lekebergs kommun satsar på att utveckla fritidsgårdsverksamheten i kommunen vilket innebär ett utökat fokus på kvalitet, kontinuitet och kompetens i verksamheten.
Lekebergs ungdomar ska ha en ökad delaktighet utifrån sina egna intressen och verksamheten ska skapas, organiseras, planeras och utvärderas tillsammans med eller av ungdomarna. Kommunen kommer att gå med i KEKS och öppettiderna ska utökas, både för riktade grupper så som Funkis och öppen mötesplatsverksamhet. Verksamheten i Fjugesta kommer i nuläget fortsätta att bedrivas på Lekebergsskolan och riktar sig i första hand till ungdomar 13-19 år.

Som fritidsledare kommer du att ha en betydande roll i att bygga upp och forma fritidsgårdsverksamheten tillsammans med chef och teamledare, samt att planera och följa upp fritidsgårdsverksamheten.
Det ingår även i ditt uppdrag att samverka med andra kommunala verksamheter, intresseorganisationer och civilsamhället då det finns stora möjligheter till utveckling genom samverkan.
Utifrån ungdomarnas intresse och önskan ska du tillsammans med kollega driva och utveckla verksamheten med både mötesplatsverksamhet med olika aktiviteter och i slutna grupper eller projekt. Din roll innebär att alltid ha ett inkluderande förhållnings- och arbetssätt och på fritidsgården är du en tydlig ledare som skapar trygghet och stabilitet. Du vill skapa en miljö för ungdomarna som är både aktivt inkluderande, stärkande och socialt engagerande, kreativ och säker, rolig och seriös, lekfull och planerad.

I ditt uppdrag ingår också:
• delta i utarbetandet av styrdokument för fritidsgårdsverksamheten
• delta i verksamhetsutvecklingen
• viss kassahantering
• inköp
• arbeta i loggboken samt statistik
• boka timvikarier
• vara aktiv och närvarande på ungdomarnas digitala mötesplattformar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• eftergymnasial fritidsledarutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• något års erfarenhet av att arbeta som fritidsledare eller motsvarande inom öppen ungdomsverksamhet
• erfarenhet av att arbeta med ungdomars delaktighet enligt KEKS-metod eller annan delaktighetsmetod som följer de Europeiska principerna och riktlinjerna för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet (Chartern)
• kunskap om social media
• goda IT-kunskaper
• körkort med behörighet B och kan/får köra bil
• god kunskap i svenska språket i tal och skrift
• erfarenhet från tidigare arbeten där du befunnit dig i det komplexa sammanhanget mellan att vara relationsskapande och gränssättande i ditt förhållningssätt till målgruppen

Det ses som meriterande om du har:
• tidigare erfarenheter av att bygga upp en ny verksamhet
• erfarenhet av att arbeta med ungdomar med funktionsvariationer samt med ungdomar utifrån HBTQI, jämställdhet och våld i nära relationer
• kunskaper i arabiska (i första hand) och somaliska

Den här rollen kräver att du är den vuxna i rummet, en tydlig ledare som skapar trygghet och stabilitet. Du är en person som har förmågan att skapa förtroendefulla relationer med ett professionellt förhållningssätt och du uppskattar att samarbeta med andra. Du drivs av viljan att stödja unga i deras personliga och sociala utveckling vilket du gör genom att vara lyhörd och kommunikativ och motiverar dem utifrån ett coachande förhållningssätt.
Du är ansvarsfull och självgående och behöver ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver också vara flexibel och kunna anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Intervjuer är planerade att genomföras den 23/8 och 30/8, under eftermiddagarna.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1144417

Gör ansökan

Anställning

Tjänstgöring dag, kväll och helg.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.