jobb just nu!

Socialpedagog till Furuparkskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Furuparkskolan, f-åk 6 är belägen bostadsområdet Skurholmen, 3 km från Luleå centrum. Skolan inrymmer ca 300 elever och av dessa ingår 170 elever i vår fritidshemsverksamhet. Vi är En skola för alla och våra prioriterade utvecklingsområden är tillgänglig lärmiljö, att utveckla undervisningen genom kooperativt lärande och digitalisering.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med skolans elevhälsa och övrig personal vill vara med och utveckla vår skola för att öka tillgängligheten för skolans alla elever.

I rollen som socialpedagog arbetar du med att leda lärare, utveckla arbetssätt för elever med NPF-problematik samt öka tryggheten för elever i skolans alla sociala lärmiljöer under elevens hela dag i skolan.

Du kommer vara del i det främjande och förebyggande arbetet såväl på grupp som individnivå. Du arbetar i ett nära samarbete med pedagoger på skolan och med skolans lokala elevhälsoteam utifrån uppdrag från rektor. Arbetet kan innebära att du har en stödjande mentorsroll till elever, arbete i mindre grupp och tät dialog med elever och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

För att utveckla vår verksamhet på Furuparkskolan söker vi dig som har socialpedagogisk utbildning, beteendevetenskaplig utbildning, socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter ses som en fördel och kan kompensera för utbildningskrav.

Vi söker dig som har god förmåga, en förståelse och vilja att sätta sig in i elevers olika behov i undervisningssituationer och under raster/fri tid. Du är en god ledare, har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och har ett coachande arbetssätt, mot elever och kollegor.
Du bidrar med värdegrundsarbete på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och ett demokratiskt förhållningssätt i skolans alla aktiviteter. Du är utvecklingsinriktad, trygg och stresstålig samt har ett analytiskt förhållningssätt och en positiv elevsyn.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Tillträde 20200813.
Tidsbegränsad med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   A956406

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb