Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Titta på Tierp, ta steget, landa och älska. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare. Hos oss erbjuds du bland annat ett tillgängligt ledarskap, regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut, flexavtal och löpande utbildningar. Det finns också möjlighet att byta semesterdagstillägg mot ledig tid. Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd arbetar du med att utreda och fatta beslut om rätten till ekonomiskt bistånd utifrån gällande lagar och rättspraxis. Du kommer att jobba tät tillsammans med vår arbetsmarknadsenhet för att få människor att hitta drivkraften till studier, arbete eller andra vägar till självförsörjning. Även samarbete med Komvux/SFI samt med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, vården och Försäkringskassan kommer vara relevant i det här sammanhanget. I tjänsten ingår även handläggning av bostadsfrågor samt flykting/integrationsfrågor. Förutsättningen för arbetet är att samverka både inom kommunen och med andra myndigheter.
Arbetet består av planering, handläggning och dokumentation, beslutsfattande, uppföljning av insatser och annan myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad socionom eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du skall ha ett genuint intresse att jobba med människor och vara en del i deras utveckling. Du ska ha god dokumentationsvana och du ska på ett bra sätt kunna föra samtal på ett motiverande och lösningsfokuserat sätt.
Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1081593

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.