Barn- och Ungdomsenheten söker 1:e socialsekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomsenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen. På enheten möter vi dagligen Borlänges barn och ungdomar och arbetar aktivt för att stärka och stötta dem och deras familjer. På så sätt bidrar vi till att skapa en god grund för Borlänges framtid.

Vi arbetar med att ta emot och bedöma orosanmälningar, utreda barns behov samt tillsätta och följa upp insatser för barn i åldrarna 0-18 år (i vissa fall upp till 21 år). Utöver detta har vi särskilda arbetsgrupper som arbetar med familjerättsliga ärenden samt rekrytering och handledning av familjehem. Även den länsgemensamma socialjouren tillhör organisatoriskt vår enhet. Socialsekreterarna leds av 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, biträdande enhetschef och metodstödjare.

För oss är det viktigt att inget barn far illa och att handläggning och fattade beslut är rättssäkra. Vi tror på att hjälpa och vägleda familjer att hitta sin kapacitet för att kunna göra egna förändringar. Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Som en del av vår enhet får du tillgång till ett introduktionsprogram samt regelbunden handledning. Som anställd hos oss får du även grundutbildning inom BBIC och Signs of Safety, om du inte redan har det.

Arbetsuppgifter

Som 1:e socialsekreterare är du handläggarnas närmsta arbetsledare. Du leder och fördelar arbetet samt stöttar dina socialsekreterare att utvecklas till trygga och självständiga handläggare. Enhetens alla 1:e socialsekreterare har ett tätt samarbete där syftet är att stötta varandra samt driva enhetens utveckling framåt. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med den för att strategiskt förbättra enhetens dagliga arbete. Vidare ingår det bland annat att delta vid nämnd/arbetsutskott, företräda nämnden i domstol samt implementera nya arbetssätt och rutiner i grupperna.

Kvalifikationer

Krav:
- Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård
- Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Kunskaper om myndigheters ansvar och gällande lagstiftning
- Mycket god förmåga att samarbeta

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du är kreativ och flexibel och har en förmåga till att se möjligheter. Du är öppen och nyfiken och kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling. Du är social och har förmåga att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är van att ta egna beslut och kan arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomsområdet
- Erfarenhet av arbete med våld i nära relation
- Erfarenhet av arbetsledande position
- Utbildning i BBIC, Signs of safety samt kunskaper i verksamhetssystemet VIVA

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1042728

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.