Sommarjobb inom vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vill du göra en insats och avlasta vårdpersonalen i sommar? Vill du stödja Åstorpsbor i deras vardag och arbeta med service, omvårdnad och trygghet? Då har du hittat rätt. Frågan är bara vilket arbete som passar dig bäst.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och ansvarsfulla. Men huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge personlig omvårdnad där du t.ex. hjälper vårdtagarna med personlig hygien, på- och avklädning, måltider men även städ och tvätt. Men vart dessa utförs beror på vilket område du arbetar inom. Vi erbjuder sommarjobb inom följande områden:

Personlig assistans:
Att arbeta som personlig assistent innebär att du är en förlängd arm till brukare med funktionshinder som omfattas av LSS där syftet är att brukaren får en god livskvalité. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån brukarens behov. Arbetet utgår från brukarens hem.

Grupp- och servicebostad:
Inom Grupp- och servicebostäder arbetar du med personer som har fysiska och psykiska funktionshinder och omfattas av LSS. Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt.

Socialpsykiatri:
Som habiliteringsassistent och boendestödjare är du ett viktigt stöd i det dagliga livet för personer med både synliga och osynliga funktionsvariationer.

Särskilt boende och korttidsboende:
Ett särskilt boende (även kallat äldreboende/vårdboende) är en bostad anpassad för äldre vårdtagare med stort behov av vård och omsorg. Korttidsboende är ett tillfälligt boende för den som har svårt att klara sig själv efter en sjukhusvistelse eller sjukdom.

Hemvård:
I hemvården utför du dina arbetsuppgifter i vårdtagarens hem.

Kvalifikationer

Gemensamma krav för de fem yrkesområdena är:

• Du ser det som betydelsefullt att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig.
• Du har fyllt 18 år innan den 31 maj.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt att du kan kommunicera med vårdtagare, anhöriga och kollegor, både i skrift och i tal.
• Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga vårdtagare och arbetskamrater.
• Du har god datorvana eftersom arbetet kräver dokumentation.

Det är meriterande om du har en färdig eller pågående utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är även meriterande om du har erfarenhet av likande arbete. I vissa tjänster ingår bilkörning och då är B-körkort för manuell växellåda ett krav.

Som person är det betydelsefullt att du är närvarande, lugn och trygg eftersom du arbetar nära vårdtagarna. Vi ser det som en självklarhet att du kan sätta vårdtagaren i centrum. Vi ser även att du kan anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi ser framemot att få läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-06-01

Tidsbegränsad till: 2021-09-05

Det finns möjlighet att påbörja din arbetsplatsinriktade introduktion redan under våren.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1004691

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Övrigt

Arbetstiderna varierar utifrån verksamhetens behov och är schemalagda dag, kväll, natt och helgtjänstgöring.

Vi håller intervjuer löpande - ansök redan idag så kanske du blir en av dem som har sommarjobbet säkrat tidigt!

Om du blir anställd hos oss behöver vi ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Det här utdraget vill vi att du tar med dig om du blir kallad till intervju. Det kan ta några veckor att få utdraget hemskickat till dig så ansök gärna om det redan idag. Du kan göra ansökan på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.