Enhetschef IFO

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Askersund! Hos oss får du alla fördelarna med att arbeta i en liten kommun. Här värdesätter vi skapandet av nära relationer, modet att påverka och det engagemang som genomsyrar vårt arbete. Vi har jobb som märks och tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus.

Som enhetschef inom IFO ansvarar du för kommunens individ- och familjeomsorg avseende myndighetsutövning och utförande av insatser för målgruppen vuxna och för vår biståndsenhet. Vår verksamhet karaktäriseras av korta beslutsvägar och den mindre kommunens överblickbarhet där du som chef verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Du kommer att vara en viktig samhällsbyggare som gör skillnad varje dag! Kom och bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef för IFO har du ansvar för 12 medarbetare och innehar ett helhetsansvar för verksamheten, vilket innebär ett ansvar för budget, kvalitet, arbetsmiljö och personal. Du ska strategiskt planera och leda verksamheten och du har ansvar för att all verksamhet bedrivs enligt gällande lagar och regler, samt kommunens mål och styrdokument. Som chef arbetar du för att skapa goda förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, engagemang och kreativitet och därigenom skapa en god arbetsmiljö.

Din enhet utför myndighetsutövning och utförande av insatser för målgruppen vuxna. Ansvarar för att bedöma behovet av bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). I din arbetsroll har du ansvaret för kommunens integrationssamordning, vilket sker både inom kommunens förvaltningar och i samverkan med andra aktörer.

I ditt uppdrag tar du fram strategier och har ett långsiktigt fokus för att nå uppsatta mål för och klara välfärdsutmaningen. Du har förmågan att se din enhet som en del av en större helhet och kan koppla den till det övergripande sammanhanget inom socialförvaltningen och Askersunds kommun. Du samarbetar med både verksamheter inom din förvaltning samt med externa aktörer.

Du är en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp som leds av verksamhetschef, där du har en aktiv roll i det gemensamma arbetet för förvaltningen som helhet. Du rapporterar till verksamhetschef. Arbetet innefattar tätt samarbete med enhetschef inom individ och familjeomsorgen som ansvarar för enheten barn och familj. Du kommer att ha stöd av en förste biståndshandläggare i ditt uppdrag. I rollen som enhetschef företräder du arbetsgivaren och är en god förebild.

Förmåner:
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Askersunds kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.
https://www.askersund.se/naringsliv--arbete/arbeta-hos-askersunds-kommun

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi någon med relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning/påbyggnad av ledarskap. Är du utbildad socionom är det meriterande för tjänsten.

Uppdraget kräver att du har en flerårig erfarenhet som chef, där ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling. Ledarskap för oss är att nå resultat och få andra med sig i arbetet.

Du har god erfarenhet av myndighetsutövning och socialtjänst där det är meriterande om uppdraget varit i en verksamhetsledande roll samt om du har god kännedom om arbetsområdet IFO. Dessutom skulle det vara en merit om du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation.

Vidare ser vi att du är en person som arbetar utifrån en hög kvalitetsmedvetenhet, med ett gott omdöme för strategiska frågor och med långsiktigt helhetsperspektiv för sektorns bästa. Ditt skickliga uttryck i både tal och skrift, tillsammans med din analytiska förmåga, gör dig framgångsrik inom strategisk planering. Dessutom är du lösningsinriktad och en stark samarbetspartner i alla samverkansformer.

Du är en förebild och skapar förutsättningar för öppenhet, samarbete, god arbetsmiljö samtidigt som du främjar kontinuerlig inlärning och utveckling. I din roll som ledare har du bevisat förmågan att omvandla mål och uppdrag till konkret handling och har en förmåga att se både helheten och dess delar. Du tycker om att skapa delaktighet, är tydlig och gillar ordning och reda. Ditt samarbete och förmåga att bygga starka relationer är en nyckel till att uppnå uppsatta mål. Som person är du modig, lyhörd, nyfiken och prestigelös.

Tjänsten kräver körkort B. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du tydlig och trygg i din chefs- och ledarroll och vill vara med och leda vår verksamhet välkomnar vi din ansökan!

Vi genomför löpande urval och intervjuer. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Tillträde sker efter överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   C163930

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Askersunds kommun - vår pärla vid Sveriges hemligaste skärgård. Askersund är en plats där historisk skönhet möter naturens vilda underverk. Inte att förglömma vår unika skärgård som är en skatt som bara väntar på att utforskas.

Det som gör Askersunds kommun ännu mer speciell är dess invånare! 11 500 starka individer som kallar denna plats sitt hem, och vi är stolta över att vara deras gemenskap. Vi är något över 1 000 medarbetare som arbetar tillsammans för att se till att vår kommun fortsätter att blomstra.

Vi välkomnar och värdesätter olikheter och ser till att vår arbetsplats är öppen för alla. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag. Kom och bli en del av vår gemenskap och låt oss tillsammans fortsätta att bygga en plats vi är stolta över att kalla hemma med lust, mod och engagemang.

Vi känner oss stolta över vårt Askersund! Besök gärna: https://www.visitaskersund.se/

Observera att vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.