Vi söker en sjuksköterska till socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Socialpsykiatrin är organiserad under vård- och omsorgsförvaltningen. Vår målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning och vi utför beslut som rör boendestöd, bostad med särskild service och sysselsättning. Vi har utöver det en öppen träffpunkt.

Arbetsuppgifter

Ditt övergripande ansvar är att arbeta processinriktat och leda det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget inom socialpsykiatrin. Du kommer att arbeta med sjuksköterskeprofessionens uppgifter såsom rådgivning, handleda/delegera personal, akuta bedömningar och att leda omvårdnadsarbetet i verksamheten.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir boendestöd och det HSL team som arbetar specifikt med insatser för patienter med hemsjukvård. Arbetet är varierande och sker tillsammans med teamet. Du har nära kontakt med en undersköterska som har en anpassad tjänst för området, gruppsamordnare samt enhetschef. Du samverkar även med den andra sjuksköterskan inom enheten som är kopplad till boendet Solgården. Arbetsplatsen är på Linbanegatan där du har en egen sjuksköterskeexpedition i anslutning till HSL teamets lokal.

Du ingår i enhetens styrgrupp där man tillsammans arbetar med utvecklingsfrågor och förebyggande arbete kring hälsa och sjukvård utifrån ett individcentrerat och salutogent perspektiv. Samarbete förekommer med bland annat regionens öppenvårdsmottagning/ heldygnsvård, primärvårdsläkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister, omvårdnadspersonal, biståndshandläggare, habiliteringspersonal och chefer. Att skapa inflytande och delaktighet för patienter och anhöriga står i fokus.

Som sjuksköterska inom socialpsykiatrin samverkar man tillsammans med sjuksköterskor inom LSS för att tillsammans stötta upp i verksamheterna och utveckla gemensamma frågor.

Arbetet omfattar dagtid och vardagar. Viss jourtjänstgöring under helg kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en positiv, flexibel och ansvarstagande legitimerad sjuksköterska med intresse för psykiatri och funktionshinderområdet.

Tjänsten kräver förmåga att arbeta självständigt, du planerar ditt arbete och samråder med omsorgspersonal, sjuksköterskekollegor och specialister. Arbetet sker i nära kontakt med personal som du verkar genom och delegerar till. Du handleder och undervisar personal för att säkra kvalitet, utveckling och patientsäkerhet.

Du delar vår värdegrund som handlar om att stå upp för alla människors lika värde. Du bör vara en god organisatör, självständig men tycka om att arbeta i team. Tjänsten innebär snabba prioriteringar och kräver ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Du har vana att dokumentera, kommunicerar och uttrycker dig väl i tal och skrift.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C54436

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning.

Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen.
Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.