VA-Tekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Inom avdelningen Vatten-avlopp har vi 4 vattenverk som levererar ca 900 000 m3 vatten per år till tätorterna. Vi har även 5 reningsverk, 63 pumpstationer, 3 högreservoarer, 14 tryckstegringsstationer och ca 45 mil långt ledningsnät.

Avdelningen, som tillhör Tekniska förvaltningen, står inför pensionsavgångar och söker därför två VA-tekniker.

Arbetsuppgifter

Som VA-tekniker kommer du att ingå i ett team om fem personer som tillsammans ansvarar för drift, tillsyn, kontroll, skötsel och förebyggande underhållsarbete av vattenverken, reningsverken samt kringliggande pumpstationer och reservoarer.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att felsöka, bedöma skador, underhålla och reparera driftutrustning. Du kommer också att svara för den löpande driftprovtagningen i vatten- och avloppsverken för att på så sätt optimera driften av anläggningarna. Tjänsten innehåller även beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en driftteknisk- eller reparatörsutbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande teknisk utbildning. Vi ser gärna att du har en KY-utbildning inom drift av vatten- och avloppsreningsverk eller drift/processteknik. Har du dessutom arbetslivserfarenhet från drift- och underhållsarbete inom avloppshantering eller från processindustri, driftteknik eller liknande ser vi det som meriterande. Grundläggande datorkunskaper.

Körkort B är ett krav och BE är meriterande. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har god samarbetsförmåga, men du ska kunna arbeta självständigt, serviceinriktat och tillsammans med andra.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Dagtid, beredskap ingår i tjänsten, provanställning kan tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   VA-Tekniker

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag finns.

Övrigt

Välkommen med din ansökan, som vi helst ser att ni gör genom www.offentligajobb.se.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringen. Inget beslut om anställning tas dock innan sista ansökningsdag.
Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!