Två lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till Hidinge skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Hidinge skola är en F-6 skola med cirka 345 elever och 37 medarbetare. Skolan ligger i Hidinge intill Lanna, cirka 20 km utanför Örebro. Skolan är organiserad i tre arbetslag; fritidshem, F-3 och 4-6. Grunden för det livslånga lärandet läggs genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor. Skolan arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång. Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom vår fritidsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två lärare/fritidspedagoger för tillsvidareanställning till Hidinge skola och fritidsverksamhet. En tjänst på vårt fritidshem innebär att vara en del av hela skolans verksamhet. Vår skola strävar efter en hög delaktighet och en god arbetsmiljö där ett helhetstänk prioriteras. Hos oss får du möjlighet att utveckla och driva det pedagogiska arbetet inom vår fritidsverksamhet och även i skolans verksamhet.

I denna roll ingår att skapa miljöer för att främja elevernas kommunikation, nyfikenhet och aktivitet inom olika områden. Tillsammans med övriga kollegor på fritidshemmet ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten samt driva verksamhetsutveckling mot uppställda mål.

Skolan och fritidshemmet bedriver undervisning och pedagogisk verksamhet på sätt som motiverar, engagerar och ökar delaktigheten för samtliga elever. Arbetet innefattar att ge elever en meningsfull fritid före och efter skolan där den fria leken kombineras med kunskap. Du ansvarar för att aktivera och utveckla barnen. Under skoltid ingår i tjänsten att utföra andra pedagogiska uppdrag i skolan, så som att stötta lärare under lektioner samt ansvara för och delta i rastaktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
- legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem alternativt behörig fritidspedagog eller har examen och väntar på legitimation
- utbildad i ICDP.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i fritidshem.

Du har genuint intresse av elevers utveckling och lärande samt är lyhörd för deras individuella behov. Vidare är du en kreativ och driven person som stimuleras av att skapa en positiv och inspirerande lärmiljö med fokus på utveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt men också lätt för samarbete med kollegor. Som person är du nytänkande och öppen som passar i en föränderlig verksamhet. Vi förutsätter att du ser möjligheter istället för hinder samt gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter, vilket bidrar till kollegialt lärande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1145941

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.