Bli en av oss och gör skillnad för Borlängebon!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Alkohol- och drogrådgivningen i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med beroendeproblematik. Alkohol- och drogrådgivningen är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, öppenvård barn, unga och familjer, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

Ett par av våra medarbetare har gått vidare till andra utmaningar därför söker vi nu alkohol- och drogterapeuter/addiktologer för att förstärka vårt team ytterligare. Vi erbjuder två fasta tjänster.
I verksamheten jobbar sex behandlare som tillsammans ansvarar för alkohol- och drogrådgivning samt psykosociala behandlings- och stödinsatser till Borlängebor från 18 år med substansberoende, spelberoende och i en del fall även kriminalitet. Vi behöver förstärka vår verksamhet med dig och din kompetens för att även framåt erbjuda Borlängebor med beroendeproblematik insatser av god kvalité.

På vår palett av insatser har vi behandling utifrån 12-stegsfilosofin, KBT, ÅP, KPT, HAP, Kriminalitet som livsstil, behandling för spelberoende. I anhörigbehandling använder vi oss av CRAFT som grund.

Inom ramen för verksamheten finns en mottagning där vi genomför alkohol- och drogtester.

I verksamheten finns en samordnare som leder och fördelar det dagliga arbetet och som finns som stöd för behandlarna i verksamheten.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Arbetsuppgifter

Alkohol- och drogrådgivningen erbjuder behandling för personer med substans- och spelberoende och kriminalitet. Verksamheten erbjuder även anhörigstöd. Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Dina arbetsuppgifter är i första hand att bedriva 12-stegsbehandling i grupp men även att ha enskilda samtal. Inom givna ramar förväntas du ta stort eget ansvar för den behandling som du genomför, vilket kräver både kompetens och erfarenhet av arbete med målgruppen. Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar. Uppdragen till oss kommer från socialsekreterare på myndigheten. Utifrån uppdraget så upprättar du, tillsammans med klienten en genomförandeplan. Efterföljande dokumentation, uppföljningar och återrapportering till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån Borlängebornas behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer. I verksamheten kommer vi att se över implementering av instrument för att utvärdera våra insatser.
Självklart har vi handledning.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du är utbildad alkohol- och drogterapeut med 12-stegsinriktning eller addiktolog och har dokumenterad erfarenhet av arbete med personer som har beroende. Erfarenhet av arbete inom öppenvård eller beroendebehandling på institution är ett krav.

I arbetet använder du MI som förhållningssätt. Ett krav är att du har utbildning i 12-stegsmetoden. Meriterande är att du känner till behandling som utgår ifrån KBT, ÅP och CRA. Meriterande är även tidigare erfarenhet av arbete med behandling av substanser och hazardspel i öppenvård och på institution. Har du dessutom utbildning och/eller erfarenhet av Kriminalitet som livsstil, HAP, CRAFT och Jag och min familj så står du dig lite bättre än konkurrenterna.
B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samsyn kring Borlänge kommuns värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dina framträdande egenskaper:
• Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
• Du är målmedveten, med ett inre driv, du ser vad som behöver göras och gör det.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
* Du är flexibel

Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1081584

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.