Ringsjöskolan söker speciallärare eller specialpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig - en specialpedagog alternativt en speciallärare som kommer att arbeta mot år 7-9. På Ringsjöskolan arbetar vi medvetet med att utveckla vårt elevhälsoarbete på skolan så det ska ge effekt ute hos eleven. Du kommer att vara en viktig del i detta arbetet. Du står för en helhetssyn och ett inkluderande arbetssätt och är då både ett stöd och en utmanare för elever, pedagoger och rektor. Du kommer att ha huvudansvaret för det specialpedagogiska arbetet i ett arbetslag/årskurs och tillsammans med dina två speciallärarkollegor kommer ni att driva skolans specialpedagogiska arbete. Ni kommer att ha ett nära samarbete med varandra, skolans eht-team, elevhälsochef och övrig personal. Var sjätte vecka kommer ni speciallärare/specialpedagoger träffas för administrativt arbete/samarbete/reflektion under tre hela dagar. Då jobbar ni tillsammans med exempelvis dokumentation, utvärderingar och uppföljningar.

Som speciallärare/specialpedagog är du ett stöd i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. I ditt uppdrag ingår att undervisa elever i behov av specialpedagogiska insatser, såväl i grupp som enskilt. I uppdraget ingår även utredningar av elevers behov av särskilt stöd, upprättande av åtgärdsprogram samt viss kollegial handledning. Du arbetar nära lärare, skolledning och övrig elevhälsa och är en drivande kraft i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation samt vidareutbildning till speciallärare eller specialpedagog. Du har erfarenhet av att ha arbetat i grundskolan sedan tidigare. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av att handleda/vägleda pedagoger kring elever som utmanar.

Stor vikt kommer att läggas vid god arbetsförmåga, god relationell förmåga, god pedagogisk förmåga och personliglämplighet. Du som söker ska vara öppen och ha en positiv elevsyn. Till arbetslaget och elever tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   128/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.