jobb just nu!

Inköpschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen inom Enköpings kommun. Vi arbetar på kommunstyrelsens uppdrag och ansvarar för styrning och ledning, samordning, service och stöd till kommunen som helhet.

På förvaltningen arbetar cirka 140 medarbetare utifrån målsättningen att ”Vi ska leda och samordna utvecklingen med fokus på nyttan för de vi är till för.” Nu söker vi en avdelningschef till inköpsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Inköp av varor och tjänster står för en betydande del av kommunens kostnader och en kostnadseffektiv och hållbar inköpsprocess kan ge avsevärda besparingar för kommunen. Under 2018 skedde inköp av varor och tjänster för cirka 1,2 miljarder kronor, vilket är cirka 40 procent av kommunens totala kostnader.

Inköpschefen har det strategiska ansvaret att driva och utveckla hela kommunens inköpsprocess. Kommunen kommer att införa e-handel och som prioriterat uppdrag är att se över dagens inköpsprocess och organisation och därefter ansvara för införandet av e-handel. Du är ett stöd i strategiska frågor kring inköp och upphandling mot övriga verksamheter. Inköpschefen leder en upphandlingsavdelning med fem medarbetare och har budget- och personalansvar. Inköpschefen rapporterar direkt till förvaltningschefen.

Som chef och ledare i Enköpings kommun leder du genom att motivera och inspirera dina medarbetare. Du är ett föredöme och skapar delaktighet och entusiasm. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att attrahera nya medarbetare och behålla befintliga. Alla chefer utbildas i Utvecklande ledarskap (UL) och ingår sen i ett lärande chefsnätverk. Utöver det finns möjlighet till enskild chefscoaching.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik eller ekonomi, alternativt dig med flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom inköps- eller upphandling.

Du har erfarenhet från en ledande befattning. Det är meriterande om du har kunskap samt erfarenhet av upphandling enligt LOU samt arbetslivserfarenhet från både offentlig och privat sektor.

För uppdraget krävs också erfarenhet från att leda förändrings- och utvecklingsarbete. Du har goda IT-kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av införande av e-handel.

I denna rekrytering sätter vi mycket stort värde på dina ledaregenskaper och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är kommunikativ och beslutsmässig med förmåga att se till helheten. Ditt ledarskap styrs av ett motiverande och inspirerande förhållningssätt där du leder genom att coacha och delegera ansvar. Du tar naturligt en ledande roll men på ett prestigelöst och förtroendegivande sätt. Vidare har du integritet och kan stå upp för såväl dina idéer som för dina medarbetares.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C24886

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.