jobb just nu!

Barnskötare till Smedjebacken och Trollbäckens förskolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Välkommen till oss!
Smedjebackens förskola är belägen i Sibbhult och består av 4 avdelningar. Här hittar du 15 stycken kollegor varav ett köksbiträde som förser oss med vår goda mat.

Trollbäckens förskola är belägen i Glimåkra och har 6 avdelningar. Här hittar du 20 stycken kollegor varav ett köksbiträde som förser oss med vår goda mat. Vi är en flerspråkig förskola och vi söker därför medarbetare som är intresserad av att bidra i utvecklingsarbete kring språkutveckling.

Vi söker dig som vill vara en del av vårt fina verksamhetsarbete med att skapa utvecklande och trygga lärmiljöer och goda undervisningssituationer tillsammans med barn och kollegor.

Utöver ett intressant och givande arbete erbjuder vi dig fria pedagogiska måltider, arbetskläder, regelbundna planeringsdagar, veckoplanering, reflektionsgrupp och tillgång till egen iPad.

Arbetsuppgifter

I rollen som barnskötare skapar du en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder barnen en trygg omsorg och lärandemiljö. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Arbetet organiseras utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på bedömning och dokumentation av det enskilda barnets behov i kombination med hela förskolans kvalité.

Du är en tydlig och entusiasmerande pedagog som hanterar förändrade situationer och olika människors agerande. Det är viktigt att du skapar en relation till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbete enskilt och tillsammans med andra samt håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Du är delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö och kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Du som söker har examen i gymnasieprogrammet Barn- och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av arbete som barnskötare är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i arbetslag och barn med annat modersmål.

Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Du är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete men också tillsammans med barn. Vidare har du förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Du har förmåga att hantera vanligt förekommande arbetsuppgifter för åldersgruppen 1-6 år och kan arbeta både vid öppning och stängning av förskolan.

Vi vill att du har goda kunskaper i det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Utdrag ur polisens belastningsregister skall uppvisas innan anställning kan bli aktuell.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse
100 %

Ansökan

Referensnummer:   A842294

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Vi tillämpar löpande rekrytering.

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.