Skolläkare sökes till barn- och utbildning i Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

I Höörs kommun finns det från och med hösten 2024 sex kommunala grundskolor och en anpassad grundskola. Verksamheterna består av både mindre byskolor och lite större skolor. Som skolläkare inom elevhälsans medicinska insats är du en viktig del inom elevhälsan. Tillsammans med skolsköterskor, skolpsykologer, skolkuratorer, specialpedagoger, rektorer och övrig skolpersonal har du ett roligt och viktigt uppdrag i att bidra till elevers hälsa och lärande.

Arbetsuppgifter

I din roll som skolläkare i Höörs kommun är den främsta uppgiften att i samarbete med skolsköterskan arbeta förebyggande och hälsofrämjande, men också åtgärdande på olika nivåer. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja och undanröja hinder för varje elevs hälsa, utveckling och lärande. Det övergripande målet för arbetet är att bidra till och skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling.

Du har bland annat mottagningar på skolorna som planeras av skolsköterskan. I arbetet ingår sedvanliga arbetsuppgifter som medicinska bedömningar samt bedömningar inför eventuella utredningar. Exempel på detta är tillväxtfrågeställningar, utvecklingsrelaterade frågeställningar, skolsvårigheter, vaccinationsbedömningar och ryggkontroller. Du kommer även att genomföra medicinska bedömningar inför mottagande till anpassad grund- och gymnasieskola.

Du bidrar med din kompetens i utvecklingen av verksamheten genom exempelvis handledning eller utbildning, utformning av rutiner samt konsultation. Arbetet innebär även att tillsammans med medicinskt ledningsansvarig skolsköterska arbeta med avvikelser, utveckling, och kvalitetssäkring.

Vid behov bistår du skolornas elevhälsoteam. Det kan handla om att delta i elevhälsomöten med skolpersonal eller vårdnadshavare eller på olika sätt stötta och informera verksamheten om sjukdomstillstånd och förebyggande friskfaktorer. Du kan även ha kontakt och samverkan med externa aktörer exempelvis BUP, primärvården, slutenvården och socialtjänsten.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistutbildning i barn- och ungdomsmedicin, allmänmedicin, barn- och
ungdomspsykiatri och /eller skolhälsovård. Du har även kunskap kring lagstiftningen som styr skolans arbete samt de delar av hälso- och sjukvårdslagen som styr elevhälsan.

Du är samarbetsinriktad, har god förmåga att anpassa dig, tycker om att arbeta inom tvärprofessionella team där du genom din lyhördhet skapar förtroende. Du har lätt för att möta och skapa relation till andra människor. Som person är du även strukturerad, engagerad och tar självständigt ansvar för ditt arbete.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom elevhälsans medicinska insats samt erfarenhet av journalsystemet Prorenata.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I denna rekrytering kommer vi att be om ett utdrag ur belastningsregistret.

Körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
cirka 15 procent
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   42/24

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.