jobb just nu!

Stödassistent/stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Vi söker just nu två nya medarbetare till socialpsykiatrins särskilda boende, Solgården. Solgården är ett boende som riktar sig till personer med psykisk ohälsa där personernas behov inte kan tillgodoses i eget boende.

Boendet består av sexton permanenta lägenheter samt två korttidsplatser. Korttidsplatserna är ett tillfälligt boende för personer som bor i ordinärt boende men som behöver en kortare tids heldygnsomsorg, antingen vid enstaka tillfällen, växelvård eller avlastning för anhöriga. Korttidsplats kan också vara aktuell under utredning i avvaktan om den enskildes framtida behov av omsorg och/eller boendeform.

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/pedagog inom socialpsykiatrin arbetar du med att ge stöd i vardagen till personer med psykiska funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det salutogena förhållningssättet innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den enskilde.

Arbetsuppgifterna är varierande och utgår alltid från den enskildes behov och/eller genomförandeplan. I arbetet gentemot våra kunder är du med som stöd och/eller hjälp vid sociala aktiviteter, ledsagning, personlig omvårdnad samt aktiviteter som omfattar att kunna hantera ett eget boende. I dina arbetsuppgifter ingår även samverkan med andra aktörer, både internt och externt samt dokumentation enligt SoL och HSL.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat utbildning såsom undersköterska, behandlingsassistent/pedagog eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är viktigt att du har:

- God samarbetsförmåga samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt
sätt
- Förmåga att anpassa ditt arbete till de behov verksamheten och dess kunder har
- En reflekterande inställning till dig själv och ditt arbete
- Förmåga att sätta dig in i kundens livssituation
- Ett lugnt förhållningssätt samt är stabil och kontrollerad i påfrestande situationer och har
förmågan att prioritera och fokusera på rätt saker
- Förmåga att skapa goda och trygga relationer
- Förståelse kring vikten av att följa rutiner

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-01

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma tillsättas innan dess att ansökningstiden går ut.
Tillträde så snart som möjligt.
Provanställning kan komma tillämpas.
100 %
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C43600

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.