jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare till Soltorgsgymnasiet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Soltorgsgymnasiet i Borlänge strävar efter att bli Mellansveriges bästa tekniska, naturvetenskapliga och humanistiska gymnasieskola och är en skola för elever som vill satsa på sin utbildning. I dagsläget erbjuder skolan naturvetenskaps-, teknik och humanistiska programmet.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som på ett framgångsrikt sätt kan vägleda våra elever till fortsatta studier och yrkesliv. Som studie- och yrkesvägledare på Soltorgsgymnasiet är ditt främsta fokus elevernas studieplaner, vägledning under gymnasietiden och elever som önskar byta program/skola. Du förväntas följa utvecklingen inom utbildning och arbetsliv och låta den kunskapen spegla ditt stöd till eleverna. Du ser till att de får möjlighet att reflektera över sina styrkor, intressen och framtida möjligheter.

Du ska, tillsammans med skolans elevhälsoteam, personal, skolledning och elever, driva och utveckla arbetet för en trygg skola. I rollen som studie- och yrkesvägledare ingår att erbjuda elever enskilda samtal, olika insatser på gruppnivå samt ingå i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Utbildad på studie- och yrkesvägledarprogrammet. Vi söker dig som är förtrogen med att använda digitala verktyg för att organisera, strukturera och utvärdera värdegrundsarbetet och elevernas psykosociala arbetsmiljö. Meriterande är om du är van att arbeta i PMO eller motsvarande journalsystem för elevhälsa. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Du ska ha stor flexibilitet och vara serviceinriktad med elevernas bästa som högsta prioritet.
Du ska kunna arbeta självständigt, men även ha förmågan att ta initiativ till förbättringar och utveckla nya rutiner inom det egna arbetsområdet. Vi lägger stor vikt vid ditt personliga engagemang och din förmåga att möta elever och personal.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse, tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A961960

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!