jobb just nu!

Personal till boenden

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Från och med 2020 kommer LSS-boenden för elever på gymnasiesärskolan Höghammargymnasiet att drivas av Hälsinglands Utbildningsförbund. I samband med verksamhetsövergången uppstår vakanser och vi söker därför boendepersonal till våra olika elevboenden.
Höghammargymnasiet är en gymnasiesärskola med totalt ca 90 elever och ca 70 personal. Skolan har två rektorer och kommer att ha en boendechef som ansvarar för ca 30 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Våra elevboenden ska ge ungdomarna en trygg miljö där de får utvecklas i sin egen takt och utifrån sina speciella förutsättningar. Som boendepersonal ska du utgå från ungdomarnas individuella behov och önskemål och ge stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Det kan handla om att stödja och vägleda med personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, kommunikation, samt kontakter med vårdnadshavare, skola och hemkommuner. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera ungdomarna till att utveckla sina förmågor inför vuxenlivet och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid.
I dina uppgifter ingår att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner och individuella rutiner.
Arbetstiden är schemalagd där man arbetar dag, kväll, natt och i vissa fall helger, enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.
Du har ett engagemang att ge ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning goda förutsättningar att nå sin fulla potential Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska kunna styrka dina meriter med dokumentation och goda referenser.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande. Fler än en tjänst kan komma att tillsättas.

Ansökan

Referensnummer:   A913502

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!