Specialpedagog till Hidinge skola i Lekebergs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Hidinge skola F-6 vid Lanna är en snabbt växande skola, till hösten finns här 330 elever och 40 medarbetare. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång.

Arbetsuppgifter

Vi söker en specialpedagog för att ansluta till vårt team! - Är du vår nya kollega?

Du arbetar tillsammans med speciallärare utifrån ett F-6 perspektiv för att på ett strukturerat sätt utveckla skolans elevhälsa. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolläkare, skolsköterska, kurator, talpedagog samt psykolog. I rollen som specialpedagog driver du det pågående arbetet med att utveckla våra lärmiljöer och se till att det finns lärmiljöer där alla elever kan befinna sig och kunna utvecklas. I nära samarbete med rektor, skolsköterska, kurator och speciallärare bidrar du också till att ansvara för skolans utveckling.

I tjänsten ingår att handleda våra pedagoger i specialpedagogiska frågor och att bygga förtroendefulla relationer med dem du möter i ditt arbete. Du ansvarar för att samordna insatser som skapar förutsättningar för att alla elever ska få de bästa möjligheterna att utvecklas. Frågor som är i ständigt fokus för dig är att bygga på styrkor och friskfaktorer i allt arbete både vad gäller barn och vuxna, åtgärdsprogram, extra anpassningar och organisatoriska frågor.

I ditt uppdrag ingår huvudsakligen att:
• arbeta främjande och förebyggande samt systematiskt följa upp pågående utvecklingsarbete
• i samverkan genomföra pedagogiska utredningar om behov av särskilt stöd
• självständigt leda och stödja utvecklingen av det pedagogiska arbetet
• tillsammans med kollegor skapa en tillgänglig lärmiljö
för eleverna
• initiera rätt insatser i samverkan utifrån elevens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundskolan
• specialpedagogexamen
• erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Meriterande är:
• erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd
• erfarenhet inom NPF-spektrat
• vägledande samspel - ICDP
• erfarenhet av undervisning
• erfarenhet av att handleda lärare.

För att ha de bästa förutsättningarna i den här rollen behöver du ha en bra förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Grundläggande för dig är att skapa och upprätthålla goda relationer och du har alltid ett professionellt förhållningssätt. Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individanpassat och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem.

Vi ser att du har goda kunskaper om elevers utveckling och lärande och har förmågan att se elevens behov ur olika perspektiv. Som person är du kommunikativ och är trygg i dig själv och har en förmåga att leda och reflektera tillsammans med andra yrkesgrupper. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra.

Vi utgår från att du arbetar för kollegialt lärande och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter så att vi kan utvecklas tillsammans. Vi kommer att lägga vikt vid personlig lämplighet i den här rekryteringen.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1145967

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.