jobb just nu!

Teamledare till stödboende Klostergatan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Våra stödboenden vänder sig till personer i åldrarna 18-25 år. På Klostergatan finns 10 platser och tre stödboendelägenheter.

Arbetsteamet består av en teamledare och sex medarbetare och ingår i stödboendeenheten. Vi arbetar i nära samverkan med öppenvården både internt i kommunen men även externt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla och bidra till ett tryggt boende för våra unga vuxna? Har du förmågan att vara en tydlig och inkännande ledare? Är du stresstålig och utvecklingsinriktad? Läs då gärna vidare!

Teamledarens uppgift är att:
- Coacha, vägleda och entusiasmera. medarbetare, enskilt och i grupp. Stötta dem i ärendegenomgångar.
- Följa verksamhetens uppdrag och resultat. I det ingår även en del praktiska frågor kring t ex lokalerna.
- Hålla i och vara drivande i verksamhetsutvecklingen på enheten.
- Bidra till god arbetsmiljö och arbetsglädje
- Bidra till god kommunikation i organisationen och med våra samarbetspartners
- Ha helhetssyn och fokus på samverkan internt och externt
- Omvärldsbevakning, det vill säga hålla sig underrättad om förändringar i omvärlden som till exempel nya lagar och kontinuerligt utveckla kunskap
- Aktivt delta i boendets arbete vid särskilda situationer som kan uppstå
- Delta i ledningsgrupp tillsammans med övriga teamledare och enhetschef

Som teamledare arbetar du måndag till fredag, ej kvällar eller helger. Du har möjlighet till olika förmåner till exempel flextid och löneväxling.

Tillsammans med de andra teamledarna i vår förvaltning har du handledning en gång i månaden med en extern handledare.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en akademisk examen som socionom eller beteendevetare eller en examen som arbetsgivaren ser som likvärdig i kombination med relevant erfarenhet. Vi förväntar oss att du har arbetat minst tre år med människor, att du talar och skriver god svenska och att du har tidigare erfarenhet av dokumentation i journalsystem. Vi ser det som meriterande om du har minst två års tidigare erfarenhet av ledande/arbetsledande roll och om du har arbetat med ungdomar med utåtagerande beteende eller personer som har miss-/riskbruksproblematik eller psykiska ohälsa.

Viktigt för att lyckas i rollen är att kunna förhålla sig professionell och uppskatta kontinuerlig utveckling. Du behöver vara tydlig och inkännande i ditt sätt att vara och i kommunikationen med både ungdomarna och medarbetarna.

För tjänsten har vi krav på B-körkort samt att du tar ut ett polisregisterutdrag för HVB.

Är uppdraget intressant? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5462

Gör ansökan

Anställning

Måndag till fredag, ej kvällar eller helger.

Övrigt

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.