jobb just nu!

Residensskolan åk 7-9 söker speciallärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Residensskolan omfattar årskurserna 7-9 och är en högstadieskola med ca 230 elever. Den personliga atmosfären är viktig för att eleverna ska få möjlighet att växa, utveckla talanger och intressen. Skolan är placerad alldeles intill Hermelinsparken i centrum av Luleå som en del av en rik utbildningsmiljö i gymnasiebyn. Skolans målsättning är att alltid utvecklas för att hålla en hög kvalité i undervisningen. Skolan har sedan några år tillbaka satsat på att utveckla det digitala lärandet där målsättningen är att kunna erbjuda en modern undervisning av hög kvalité.

Arbetsuppgifter

Vi utformar tjänsten efter din kompetens. Som speciallärare på Residensskolan kommer du att arbeta med övrig personal med specialpedagogisk kompetens och ditt arbete utgår från elevers behov. Tillsammans planerar ni behovsanpassade insatser utifrån extra anpassningar och särskilt stöd. Som speciallärare utövar du en elevnära undervisning både i grupp och enskilt med fokus att röja hinder för utveckling genom riktat anpassat arbetssätt för elever i behov av särskilt stöd gällande språk-, läs- skriv- och matematiksvårigheter.

I tjänsten ansvarar du för att samverka med kollegor, elever, vårdnadshavare för att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö för eleverna. Fokus är att utforma en lärmiljö där elever är inkluderande och extra anpassningar är en naturlig del i undervisningen. Du kommer att ingå i ett arbetslag om ca 10 personer och i tjänsten ingår även mentorskap. Du ger Residensskolan spetskompetens inom ämnet specialpedagogik. Målgrupp för ditt uppdrag är elever och arbetslag. Samverkan kan ske i form av handledning, fortbildning, kollegialt lärande samt pedagogiska utredningar. Du kommer att ingå i en verksamhet med nära samarbete med övriga professioner inom Elevhälsan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad speciallärare och ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla elever kan och vill utvecklas. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som vårdnadshavare och kollegor. Vidare ser vi det som särskilt meriterande om du har kunskaper inom läs- och skrivutredningar. Vi förutsätter att du är väl insatt i de styrdokument som reglerar skolan och att du agerar utifrån dessa i mötet med elever, vårdnadshavare och personal.

Eftersom vi anser att Luleå kommuns gemensamma värdegrund är viktig som en ledstjärna i arbetet kommer vi att sätta stor vikt vid att du som söker har engagemang i ditt arbete med våra elever, att du agerar och verkar ansvarstagande i din roll som lärare inom Luleå kommun, och självklart också att du har rätt kompetens då vi tillsätter denna tjänst. Även du som har specialpedagogexamen är välkommen med din ansökan, då vi utformar tjänsten efter din kompetens.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse vid årsskiftet. Intervjuer kan komma att ske löpande.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A974621

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller tjänsten måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb