jobb just nu!

Specialpedagog till särskild undervisningsgrupp

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Enebackeskolan och Tjörnarps skola är ett skolområde för åk F-6 med ca 660 elever.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och starta upp en särskild undervisningsgrupp med inriktning för elever med bland annat autismspektrumtillstånd. Vi har sedan tidigare två särskilda undervisningsgrupper med annan inriktning.

Du skapar en miljö med god struktur och förutsägbarhet för eleverna. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp elevernas skoldag. Nära kontakt med klasslärarna är en förutsättning då eleverna arbetar i varierad omfattning i klass respektive särskild undervisningsgrupp. Du samordnar stödinsatserna för eleven och stödjer lärare och övrig skolpersonal i arbetet att anpassa och utveckla tillgängliga lärmiljöer för att på så vis undanröja hinder för elevers lärande och hög närvaro.

I den särskilda undervisningsgruppen kommer en resursperson arbeta tillsammans med dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialpedagog med autismspecifik kompetens. Du har teoretisk kunskap som kan användas i praktiskt bemötande och i utformande av strategier och hjälpmedel. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, har respekt för elevers förutsättningar och behov samt förmåga att skapa goda relationer med såväl elever, föräldrar och lärare. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-11-12

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   128/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.