jobb just nu!

Vi behöver förstärka vårt team, vi söker dig som gillar utmaningar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Missbruksenheten i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder behandling och stöd till Borlängebor med beroendeproblematik. En verksamhet som följer utvecklingen och ligger i framkant.

Enheten består av flera verksamheter: missbruksgruppen har ansvar för utredning och bedömning av vårdbehov, beslut av insatser tillsammans med förste socialsekreterare samt uppföljning av insatserna. Våra övriga verksamheter är öppenvården där vi erbjuder behandling på hemmaplan, eget HVB samt stödboenden med utsluss och stöd i egen lägenhet utifrån konceptet Bostad Först.

Vår målgrupp är vuxna personer över 18 år med beroende- och/eller kriminalitetsproblematik. Missbruksgruppen ansvarar för Sociala insatsgrupper och, i samarbete med polisen, avhopparverksamheten. Vi medverkar även i det förebyggande arbetet MBU – Människan bakom uniformen. Missbruksgruppen består av 2 team med lite olika inriktning och specialistkompetens som jobbar nära varandra utifrån vårt uppdrag.
Barn- och föräldraperspektivet är viktigt i vårt dagliga arbete.

I missbruksgruppen jobbar tio socialsekreterare och två förste socialsekreterare. Vi saknar en kollega och söker nu en socialsekreterare.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss är ditt uppdrag att utreda enskilda individers behov av insatser utifrån beroende/kriminalitetsproblematik jml SoL men även LVM och LVU. Du kommer tillsammans med förste socialsekreterare att fatta beslut om insatser och följa upp dessa.

I arbetet krävs en god förmåga att skapa relationer både till de Borlängebor vi möter men även till kollegorna på hela IFO samt våra samverkanspartners.

Du har god förmåga att samverka med andra aktörer, både internt och externt, då målgruppen många gånger behöver vård och stöd från flera verksamheter samtidigt. Det pågår ständigt ett arbete med att utveckla och förbättra samverkan med andra aktörer för att vi, tillsammans med andra, på ett bättre sätt ska kunna erbjuda vård, behandling och stöd till de individer vi möter.

För att utveckla vår verksamhet medverkar vi i olika arbetsgrupper.

Ditt arbetssätt präglas av ordning, reda och struktur.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där vi hjälper varandra i alla lägen och har högt i tak. Vi ser möjligheter i våra olikheter och tycker om att utvecklas tillsammans. Verksamheten utvecklar ständigt sitt arbete i syfte att möta varje enskild individs behov.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan högskole-/universitetsexamen som anses adekvat för tjänsten. Yrkeserfarenhet av arbete med målgruppen och myndighetsutövning är meriterande. Även utbildning och erfarenhet av att jobba med MI som förhållningssätt är meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, är ett krav. Har du även ytterligare språk som du behärskar är det meriterande.

B-körkort är ett krav då vissa resor förekommer.

Som person är du lugn och kommunikativ. I perioder är vårt arbete stressigt och det är viktigt att behålla lugnet för att fatta bra beslut och för att kommunicera utredningar och fattade beslut på ett bra sätt. Ett par av dina viktigaste egenskaper är nyfikenhet och intresse av att hjälpa de personer som behöver vårt stöd. Utifrån individers olika behov är det också bra att vara lösningsfokuserad och kreativ för att tillsammans med individen hitta den bästa insatsen för just denne.

Vi söker dig som:
• Har hög förmåga att lösa problem. Planera och dra logiska slutsatser
• Har en kreativ motivationsfaktor som innebär att man trivs med att agera självständigt inom givna ramar
• Har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i sig själv.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A980615

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.