jobb just nu!

Biståndshandläggare sökes till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Myndighetsfunktionen i Höör! Myndighetsfunktionen är en samlad enhet som ansvarar för utredning och beslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

En av våra handläggare slutar sitt arbete hos oss och vi söker en ny kollega till vår arbetsgrupp inom biståndsbedömning.
Vi erbjuder dig ett nära ledarskap och arbete i en grupp tillsammans med 7 andra handläggare och där det finns ett engagemang för arbete och en vilja att utveckla att driva verksamheten framåt. Hos oss finns ett utvecklande arbete och erfarenhet inom myndighetsutövning. Vi har regelbunden handledning och erbjuder introduktion med mentorskap.
I Höörs kommun arbetar vi sedan några månader tillbaka enligt IBIC-Individens Behov I Centrum. Det är ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt för dig som arbetar med vuxna personer oavsett ålder eller funktionsnedsättning, utifrån socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Kvalitetsarbete ser vi som viktigt och är betydelsefullt i vårt dagliga arbete.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som vi söker till arbetar mot ordinärt boende. Arbetet innebär myndighetsutövning i form av bedömning och utredningsarbete, fatta beslut om rätt till bistånd samt uppföljning och omprövning av beslut enligt Socialtjänstlagen. Det vi erbjuder Dig är ett självständigt arbete samtidigt som du ingår i ett tvärprofessionellt team bestående av: arbetsterapeuter, sjukgymnaster, sjuksköterskor och biståndshandläggare.

Vi arbetar efter våra värdegrundsord; ANSVAR, BEMÖTANDE RESPEKT, TILLIT. Vi arbetar med att ta vara på medborgarens egna resurser och stärka medborgaren till ett så självständigt liv som möjligt. Du kommer därför få en betydelsefull roll och utreda på vilket sätt medborgarens behov bäst kan tillgodoses på.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller har examen från sociala omsorgsprogrammet samt erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift samt gärna erfarenheten av att dokumentera i LifeCare och IBIC. Du bör vara stresstålig, flexibel i tanke och handling, bra på struktur och planering samt har god samarbetsförmåga.

Under hösten inleds ett projekt där biståndshandläggare och arbetsterapeut kommer att samarbeta i syfte att frigöra individens egna resurser, till exempel genom träning och hjälpmedel istället för biståndsinsatser. Detta projekt kommer Du bli involverad i och därför förutsätter vi att du är intresserad av att arbeta tvärprofessionellt och förebyggande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   111/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.