jobb just nu!

Speciallärare specialpedagog till Fröslundaskolan!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Fröslundaskolan och Skjulstaskolan är en skola med 400 elever och 75 tillsvidareanställd personal.
På Fröslundaskolan går eleverna från förskoleklass till årskurs 3 och sedan fortsätter de till Skjulstaskolan där årskurs 4 till 6 går. Fröslundaskolan ligger nära Fröslunda centrum och Skjulstaskolan ligger i naturnära Skjulsta en bit utanför centrum.
Vår skola har engagerad och kompetent personal som är duktig på att bygga relationer och att anpassa verksamheten efter elevernas behov. Vi har en trevlig och välkomnande stämning på skolan. Vi ser olikheterna som en tillgång och här firar vi segrar och lyfter våra elever och kollegor!
Vårt elevhälsoteam består av speciallärare, socialpedagog, kurator, psykolog och skolsköterska. Vi har även ett samarbete med förebyggande socialsekreterare. Detta innebär att vi har ett starkt nätverk kring eleverna.

Nu söker vi dig som vill vara en förebild och göra skillnad för våra elever och hjälpa dem nå sina framtidsdrömmar!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två speciallärare/specialpedagoger till vårt team med möjlighet till förstelärarskap i matematik!

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam men främst kommer du arbeta undervisande och nära eleven och eleverna. Som speciallärare arbetar du klassrumsintegrerat, i mindre grupper och med enskilda elever. Som specialpedagog bidrar du med din specialpedagogiska kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Du arbetar i nära samarbete med kollegor och arbetslag.

Huvuduppdraget är att arbeta med elever i behov av särskilt stöd i åk 4-6.
Du gör pedagogiska kartläggningar, beslutar om åtgärdsprogram, bistår och stödjer lärare vid utformandet av åtgärdsprogram, elevuppföljningar, anpassar material, handleder andra lärare.
En av våra styrkor är att vi har skolpsykolog, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare och kurator som tillsammans utgör EHT-teamet. Vi har också ett nära samarbete med förebyggande socialsekreterare som i vardagen är synlig i vår verksamhet. Vi arbetar tillsammans, använder varandras kunskaper och kompetenser fullt ut och bidrar i det arbete som ska göras. Tillsammans utgör vi en helhet som är viktigt för våra elevers måluppfyllelse och trygga arbetsmiljö.

Kvalifikationer

För rätt person är det här en utvecklande tjänst där du varje dag får vara med och göra skillnad! Du är en öppenhjärtlig person som har lätt att skapa kontakt och relation med andra. Du gillar att arbeta med olika typer av människor. När det förändras i ditt arbete så ställer du snabbt om. Du är behärskad och kan behålla lugnet även i pressade situationer. Du vill gärna finnas med i beslutsprocessen och vara involverad när vi utvecklar arbetssätt eller metoder.

Du som söker har en pedagogisk examen som exempelvis lärare, fritidspedagog eller förskollärare och också en examen som speciallärare eller specialpedagog. Vi vill att du har erfarenhet av att ha arbetat med LGR 11. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av att ha arbetat som speciallärare.

Du kommer att dokumentera i rollen och du behöver då kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Vi ser också att du har vana av att arbeta med IT som stöd i ditt arbete.

För att få möjlighet att bli förstelärare krävs fyra års dokumenterad skicklighet som legitimerad lärare. Separat ansökan för förstelärarskap kommer att behövas skickas in.

Välkommen med din ansökan

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5432

Gör ansökan

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.