jobb just nu!

Förskollärare till Kläppens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kläppens förskola är nyöppnad augusti 2019 och har plats för cirka 100 barn, fördelat på sex avdelningar. Förskolan finns i gamla delen av Sunderbyn, med närhet till härliga naturområden med flera små kullar, skogsdungar och älven. Det finns även bra bussförbindelser med hållplats strax intill förskolan.

Gården är stor och ger möjligheter till många olika aktiviteter och fantastiska äventyr för barn i alla åldrar. På Kläppens förskola arbetar vi temainriktat med fokus på hållbar framtid, uteverksamheten och äventyrspedagogik.

Att arbeta i förskolan idag innebär att Du är en viktig del i barnens utveckling och lärande. Pedagogerna som arbetar i förskolan är viktiga förebilder för barnen vilket gör det angeläget att förskolan har en jämställd könsfördelning bland anställda. Därför vill vi ha fler män som arbetar i förskolan. Luleå Kommun har ett mål att öka andelen män i förskolan. Som ett led i att skapa en jämnare könsfördelning i Luleå kommun finns nätverket Män i förskolan som arbetar för att öka antalet män inom förskolorna samt för att behålla de män som redan idag finns på förskolorna. Nätverket erbjuder regelbundna träffar för att stärka nätverket som består av både barnskötare och förskollärare, stöd och erfarenhetsutbyte samt mentorskap.

Arbetsuppgifter

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av utbildningen för barnen, utifrån läroplanens mål och intentioner. Du är nyfiken på barnens tankar och idéer och att skapa delaktighet och inflytande för barnen är en av dina viktigaste uppgifter. Omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet i ditt arbete. Du samarbetar med kollegor och barn på hela Kläppens förskola.

Kvalifikationer

Du har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskola 1 - 5 år. Du ska även ha legitimation som förskollärare.

Du arbetar med pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete.

Vi ser gärna att du har kunskaper i estetiska lärprocesser och att utemiljön och rörelse är en viktig del av verksamheten. Det är också en fördel om du ser IT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet.

Du ska vara nyfiken och kunnig på barns lärande och vara intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ämnen kring barns utveckling och lärande.

Du ska ha ett lösningsorienterat förhållningssätt, god samarbetsförmåga och vara flexibel. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-06-28

Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Bifoga legitimation med ansökan.

Ansökan

Referensnummer:   A914403

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb