Gymnasielärare i matematik

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

För Strömsunds kommun är målet enkelt – alla ska trivas, ha kul på jobbet och få möjlighet att utvecklas och växa med sina arbetsuppgifter. Våra chefer har det viktiga uppdraget att se till att vi alla känner oss delaktiga, respekterade och ansvarstagande på jobbet.

Som kommun ansvarar vi bland annat för undervisning, vård och omsorg, samhällsbyggnad, arbetsmarknad, kultur och servicetjänster. Jobben vi gör får kommunen att fungera och det är betydelsefullt för invånarna – och skapar meningsfullhet i vår arbetsvardag.

Vi gör skillnad för människor dygnet runt, årets alla dagar. Vill du bli en del av vårt viktiga arbete? Välkommen med din ansökan!


Inför hösten 2024 söker Hjalmar Strömerskolan i Strömsund gymnasielärare i matematik.

Hjalmar Strömerskolan har cirka 300 gymnasieelever fördelade på elva nationella program och fyra individuella program. Skolan har nationell idrottsutbildning i sportskytte. Vi har också svenska för invandrare samt grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning. Vi bedriver verksamheten i nära samarbete med det lokala näringslivet och andra organisationer. Skolan är certifierad som Vård- och omsorgscollege och Teknikcollege och examinerar även diplomerade gymnasieekonomer. Gymnasieskolan är också en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet och utnämnd till Skola för hållbar utveckling.

Vi arbetar aktivt med kunskaps- och värdegrundsuppdraget och har en god struktur för det systematiska kvalitetsarbetet.

Arbetsuppgifter

Matematikundervisning i gymnasieskolans nationella program årskurs 1-3 och introduktionsprogram. Som lärare ansvarar du för de kurser som ingår i tjänsten. Det innebär planering, undervisning, examinationer, omdömen, betygsättning och utvärdering. Du ingår i ämnes- och programlag och deltar i det gemensamma arbetet med förbättringar och utveckling. Vi erbjuder mentorsstöd för nya lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik i grundskolans senare år samt på gymnasiet. Du är en skicklig pedagog som gillar utmaningar och vill arbeta i ett arbetslag med engagerade och professionella lärare. Behörighet för att undervisa i andra ämnen på gymnasiet är meriterande.

Vi söker en lärare som är trygg i sin roll och kan entusiasmera. Som person är du engagerad i undervisningen och använder dig av olika arbetssätt som ger positiv utveckling i elevernas lärande. Vi förväntar oss att du kan leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö och studiero. Du bygger förtroendefulla relationer till dina elever och vägleder dem på ett inspirerande sätt i deras lärande. Du har goda IT-kunskaper och kan dokumentera på ett adekvat sätt. I undervisningen förväntar vi oss att du använder dig av olika metoder där IT är en del av dem.

Du ska vara samarbetsvillig och lyhörd samt arbeta aktivt för att bidra till vi-känslan där personal, elever och vårdnadshavare känner ett gemensamt ansvar för skolans miljö, trivsel och utveckling.

Anställningens omfattning

Augusti 2024
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1286286

Gör ansökan

Övrigt

Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta.