Fritidspedagog till grundsärskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hos oss på Jakobsgårdskolan arbetar vi aktivt för delaktighet, god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Jakobsgårdskolan har ca 95 elever från åk 1 till åk 9 och ett fritidshem. Vi är organiserade i 5 enheter som från och med hösten 2021 finns i samma lokaler. Lärarna och klassassistenterna arbetar i team kring varje elevgrupp med en tillhörighet i ett större arbetslag. Hos oss finns också ett elevhälsoteam med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och skolledning.

Vi är en flexibel verksamhet som möter elever med behov av särskilt stöd utifrån ett specialpedagogiskt synsätt där eleven alltid står i fokus. För att skapa den bästa lärmiljön för våra Borlängebor tror vi på ett stödjande klimat och ett kollegialt lärande.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog, förskollärare, med särskilt ansvar för fritidsverksamheten är ditt uppdrag att planera och leda verksamheten på fritids, men även verka som klassassistent del av dagen.
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att jobba med eleverna ur ett helhetsperspektiv i verksamheten. Du planerar och leder fritidsverksamheten i nära samarbete med övrig personal, utifrån såväl enskild individ som grupp. Du skapar goda förutsättningar för lärande och stimulerar och utmanar elevernas utveckling. Under skoltid arbetar du i klass tillsammans med lärare, vilket innebär att du kommer vara i nära kontakt med såväl personal som elever. Som fritidspedagog har du ansvar för att ge eleverna det pedagogiska och sociala stöd de behöver inom ramarna för fritidsverksamheten. Det är viktigt att skapa goda relationer med elever, arbetskamrater och föräldrar. Du har ett flexibelt förhållningssätt och arbetar i nära samarbete med pedagoger omkring elevens utveckling och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen för att undervisa i fritidshem, eller har förskollärarexamen. Det är meriterande om du har kunskap omkring, och har jobbat med, elever med intellektuella funktionsnedsättningar. Du är förtrogen med och följer de kommunala och nationella styrdokumenten. Du kan barns utveckling i tidiga åldrar, har arbetslivserfarenhet från grundsärskola, eller arbete med barn i behov av särskilt stöd och brinner för vår målgrupp. Du har kunskap om alternativ kommunikation (AKK), tecken som stöd, bildstöd, digitala kommunikationshjälpmedel samt kunskap i tydliggörande pedagogik och god kompetens i hantering av digitala hjälpmedel. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och om du har erfarenhet av ICDP (vägledande samspel). Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift.

Du arbetar strukturerat, är flexibel och en mycket god lagspelare med god samarbetsförmåga. Du ser varje enskild elev, är lyhörd för det barnen vill förmedla, och är duktig på att skapa relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du har ett positivt förhållningssätt i utmanande situationer, behåller lugnet och är duktig på att hitta lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och besitter en god empatisk förmåga där du skapar engagemang, och deltar i barnens lek och utveckling. Du har ett stort hjärta för grundsärskolans elevunderlag.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1068825

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.