Skolsköterska till Malung-Sälens kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolsköterska till elevhälsan i Malung-Sälens kommun.

Elevhälsans uppdrag är främst att arbeta förebyggande och hälsofrämjande genom att följa elevens hälsa, utveckling, skolmiljö och livsstil. Som skolsköterska hos oss har du en nyckelroll i det arbetet. Du kommer ingå i skolans samlade elevhälsa och bidra med medicinsk kompetens i elevhälsoarbetet. Elevhälsan består av skolkuratorer, skolsköterskor och specialpedagoger.

Vi har idag ca 1000 elever i grundskolan fördelat på flera enheter över kommunen. Du kommer att arbeta mot Blomsterbäckskolan, Lillmons skola och Malungsfors skola. Du utför sedvanliga arbetsuppgifter som skolsköterska såsom hälsobesök, vaccinationer och öppen mottagning. Din chef är för-och grundskolechef och du samverkar med övrig personal på skolan, samt är en viktig del i den samlade elevhälsan tillsammans med rektor, specialpedagoger och kurator.

Skolans elevhälsa arbetar tillsammans med övrig personal på skolan för att skapa en trygg miljö och goda förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande. Du samarbetar även med vårdnadshavare samt verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barn- och ungdomssjuksköterska eller skolsköterska med stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Om du tidigare har arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och ungdomar är det meriterande, men inget krav.

För att lyckas i din roll är det viktigt att du är flexibel, kommunikativ och har förmåga att skapa goda förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och pedagoger. Du är trygg, ansvarsfull och har lätt för att samarbeta. Som skolsköterska hos oss behöver du ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett bra sätt.
Då du kommer att vara aktiv i det hälsofrämjande arbetet är du bra på att kommunicera, motivera och inspirera. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas.

Goda datorkunskaper krävs då du kommer att arbeta i olika IT-system. All dokumentation för skolsköterskorna sker i vårt digitala journalsystem, PMO.

Anställningens omfattning

Provanställning om sex månader kan förekomma.

Ansökan

Referensnummer:   A1075094

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Intervjuer sker löpande och tjänsten omfattas av registerkontroll.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.