jobb just nu!

Arbetsterapeuter till vård- och omsorgsboende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker två arbetsterapeuter till rehabenheten, vård- och omsorgsboende, korttids och funktionshinder. Här arbetar du med äldre personer som bor på ett vård- och omsorgsboende eller korttidsenhet. Vi är idag 30 stycken medarbetare som utgår från Trumslagargården på Sveavägen 21, cirka 2 kilometer från Eskilstuna centralstation.

Vill du arbeta i en kommun som satsar på rehabilitering? I så fall, bli vår nya kollega! Nu söker vi arbetsterapeut till korttidsenhet och vård- och omsorgsboende.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut på korttidsenhet träffar du många olika brukare och arbetar brett inom rehabilitering. Om du trivs med att hålla ett högt tempo med täta tvärprofessionella samarbeten och träffa många olika patienter, då kan korttidsenheten vara något för dig!

Som arbetsterapeut på vård- och omsorgsboende arbetar du med att finna en god helhetslösning samt stärka brukarens självständighet i vardagen. Om du vill få chans att lära känna brukaren och följa denne över tid och arbeta med långsiktiga mål, då kan vård- och omsorgsboende vara något för dig!

Oavsett om du arbetar på korttidsenhet eller vård- och omsorgsboende har du nära samarbete med fysioterapeut, sjuksköterska och vårdpersonal. Du ingår i par med fysioterapeut och ni gör gemensamma bedömningar. Som arbetsterapeut arbetar du med att bedöma behov av samt förskriva och prova ut hjälpmedel, göra förflyttningsbedömningar och skriva intyg för bostadsanpassning. Du handleder också vårdpersonal och arbetsterapeutstudenter. I arbetsgruppen finns även två rehabassistenter som hjälper dig både administrativt och med hjälpmedelsutprovning till brukaren. Vi har också en hjälpmedelskoordinator som har till uppgift att stärka och utveckla hjälpmedelshantering inom hela Vård o omsorgsförvaltningen och som även är behjälplig med råd, stöd och konsultation.

Hos oss får du många kollegor inom samma profession som kan stötta och vi lär av varandra. Vi trivs på arbetet och är bra på att ta emot nya medarbetare. Arbetsterapeutstuderande som varit på praktik hos oss brukar lyfta det öppna och hjälpsamma klimatet. Som nyanställd får du en gedigen introduktion och om du önskar även tillgång till mentor. Som en del av introduktionen ingår en utbildning i förflyttningsteknik med återkommande utbildningsinsatser. Vi uppmuntrar till egen vidareutbildning och att medverka i utvecklings- och förbättringsarbete. Vi tycker att det är viktigt att ta del av det senaste på området och idag ingår en av våra anställda i ett forskningsprojekt knutet till Mälardalens högskola och FoU. Som anställd hos oss erbjuder vi flextid, friskvård, goda utvecklingsmöjligheter och stor frihet att planera din dag. Vi är måna om våra medarbetares hälsa och vill att alla nyttjar sin friskvård. Möjlighet finns också att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och som har ett stort intresse av att jobba med rehabilitering och/eller habilitering inom kommunal verksamhet. Eftersom arbetet är rörligt behöver du som söker ha B-körkort. Då journalföring ingår är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska och har god IT-vana.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket och där du har möjlighet till eget ansvar och att bidra till både organisationens och individens utveckling. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra professioner. Som person är du också strukturerad och kan skapa dig en helhetsbild. Andra framgångsfaktorer är din förmåga att se möjligheter och människors potential.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4999

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Dessa tjänster utlyses till rehabenheten som ingår under Vård- och omsorgsförvaltningen.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Rehabenheten är uppdelad i tre enheter, alla med driv och hög utvecklingstakt. Vi är totalt 60 fysioterapeuter och arbetsterapeuter organiserat på tre kontor med varsin enhetschef; vård- och omsorgsboende, ordinärt boende och intensiv hemrehabilitering (IHR).

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.