jobb just nu!

Lärare 1-6 välkomnas till Ringarums skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Mitt i byn ligger Ringarums skola, en riktig Bullerbyskola med röda hus med vita knutar. Ta sikte på kyrkan så ser du skolan som närmaste granne.

På skolan har vi idag drygt 100 elever från F-6. Vi vill gärna ha flera! På skolan finns också ett fritidshem.

Det som utmärker vår skola är det lilla elevunderlaget. Flexibilitet, samsyn och ett lösningsfokuserat arbetssätt är ord som väl beskriver hur vi jobbar. Om jag som rektor skulle välja ett ord skulle det bli samsyn kring eleven. Vi som jobbar på skolan har en hög ambition och vi är stolta över skolans verksamhet och eleverna. Det innebär inte att vi aldrig har några problem med bristande motivation, kränkningar och studiero. För det förekommer även hos oss. Men vi löser det. Gör vi inte det, tar vi hjälp av andra professioner och av föräldrar så klart.

Vi har hög behörighet bland våra lärare/pedagoger. Arbetsglädje, god stämning och många skratt tillhör vardagen. Vi har motgångar också, så klart. Då stöttar vi varandra och i arbetslagen delar man gärna med sig av erfarenheter och kunskaper till kollegor.

Det finns en förstelärare på skolan med inriktining mot Specialpedagogik. Det finns även möjlighet att söka ett kommunövergripande försteläraruppdrag med inriktning Forsknings- baserad undervisning.


Arbetsuppgifter

Beroende på din behörighet och legitimation kan du komma att jobba på låg - eller mellanstadiet. Både på låg- och mellanstadiet har vi vetgiriga, härliga elever. Somliga utmanar förstås mer än andra. Precis som det ska vara på en skola.

På lågstadiet kan det bli aktuellt med en klasslärare till åk. 1. Där är kunskaper i läsinlärning av största vikt. På mellanstadiet saknas en klasslärare för sammanslagen åk. 4-5. Undervisningen på mellanstadiet organiseras utifrån ämneslärarsystem.

Ditt uppdrag som lärare är att undervisa, återkoppla, bedöma och motivera eleverna att alltid göra sitt bästa oavsett ämne. Du behöver också jobba på ett sätt som gör att elever känner sig delaktiga, blir nyfikna, tar ansvar för sin inlärning (efter ålder och förmåga) och har tillit till sin möjlighet att lära.

I uppdraget ingår att delta aktivt i skolans utvecklingsarbete, pedagogiska diskussioner, arbetslag och elevhälsoarbetet oavsett stadie . Alla på skolan samverkar för att alla ska ha en god och trygg arbetsmiljö under hela dagen oaktat stadie och verksamhet.

Skolan har en speciallärare, trygghetsgrupp och tillgång till läspedagog under perioder för lågstadiet.

Kvalifikationer

Du är behörig lärare inom åk. 1-6. Ditt uppdrag är beroende av din behörighet/legitimation.

Önskvärt är att du har behörighet i musik.

Du har lätt att samarbeta med elever och kollegor.

Du ser elevernas vårdnadshavare som en självklar tillgång.

Du gillar utveckling/utmaningar och vågar se dina resultat och vid behov förändra din undervisning och metoder.

Du deltar aktivt för att öka skolans måluppfyllelse i olika kompetensutvecklingsområden som utgår från interna behov och är kopplade till forskning och beprövad erfarenhet.

Anställningens omfattning

Vid höstterminens start eller så snart det är möjligt.

Ansökan

Referensnummer:   306e/2020

Gör ansökan

Övrigt

Rekrytering kommer att ske fortlöpande.

Tjänsten tillsätts om erfoderliga beslut fattas.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0123-19100.