jobb just nu!

Folkhälsoutvecklare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Fem kommuner i Sydnärke samverkar utifrån en folkhälsoöverenskommelse med Region Örebro län. Sedan 2013 finns ett folkhälsoteam med uppdrag att stödja, samordna och utveckla det lokala folkhälsoarbetet. Folkhälsoteamet är lokaliserat i Lekeberg, men arbetsområdet omfattar hela södra Örebro län.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett omväxlande, utvecklande och fritt arbete, med stöd av likasinnade kollegor, där du har möjlighet att påverka och se dina förslag bli verklighet? Då är det här jobbet för dig!

Folkhälsoteamets huvuduppdrag är att fungera som kunskaps- och metodstöd till kommunernas verksamheter. I teamets arbetsuppgifter ingår att öka den folkhälsovetenskapliga kompetensen i kommunerna, samordna folkhälsointerventioner samt underlätta samverkan mellan olika aktörer. Arbetet fokuseras på målgrupperna barn och unga, äldre samt utsatta grupper.
Med anledning av en kommande föräldraledighet söker vi nu en medarbetare till vårt team med kompetens främst kring delaktighet, inflytande och integration, barnkonventionen samt ANDT- preventivt arbete. Folkhälsoteamet arbetar även med epidemiologisk uppföljning, trygga uppväxtvillkor och hälsosamt åldrande. Arbetsområden kan tillkomma och/eller omfördelas mellan teamets medlemmar utifrån behov, kvalifikationer och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

• akademisk examen inom folkhälsovetenskap
• en mycket god förmåga att dokumentera och förmedla kunskap muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt sätt
• erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och implementera nya metoder i samarbete med andra
• goda kunskaper inom datoranvändning anpassat till arbetets karaktär och kan hantera Word, Excel och PowerPoint
• B-körkort liksom tillgång till egen bil

Det är önskvärt med dokumenterad erfarenhet av folkhälsoarbete och meriterande om du har arbetat inom en politiskt styrd organisation och drivit egna projekt.

Du är drivande, självständig och bekväm med att tala inför grupp. Vi ser att du har en god förmåga att etablera och upprätthålla externa och interna kontakter samt driva flera parallella spår.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Vikariatet beräknas pågå till den 31 augusti 2020, med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   A895770

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.