Vi behöver dig till hemtjänsten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Arbetet i hemtjänsten är roligt och varierande. Vi arbetar i brukarnas hem. Nu behöver vi dig som vill arbeta återkommande i verksamheten. Arbetet innebär att arbeta dag, kväll och helg. Hemtjänstens arbetsområde är Fjugestas tätort och ute i landsbygden.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
• ge omvårdnad, stöd och service till brukarna utifrån deras individuella behov
• besvara och åtgärda trygghetslarm
• delegerade och instruerade arbetsuppgifter från arbetsterapeut och sjuksköterska
• dokumentation.

Det dagliga arbetet planeras digitalt och insatserna hos brukarna registreras med mobiltelefon. Hemma hos de flesta brukarna finns digitala lås som öppnas med mobiltelefonen. Vi har elbilar och hybridbilar, samt elcyklar som används vid besök inom tätorten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år.
Det är meriterande om du har omvårdnadsutbildning och/eller erfarenhet av hemtjänst eller vård.
Ett krav är att du har goda kunskaper i svenska språket, som innebär att du kan tala och skriva svenska.
Det är även krav på att du har B-körkort och att du kan/får köra bil.

För att kunna utföra arbetsuppgifterna inom hemtjänsten behöver du:
• ta emot delegering för att ge läkemedel. Innan du kan få delegering får du genomgå en webbutbildning med kunskapstest. Ansvarig sjuksköterska bedömer sedan om du har tillräckliga kunskaper för att bli delegerad.
• genomgå utbildning i förflyttningskunskap för att kunna genomföra säkra förflyttningar av brukarna
• genomgå webbutbildning i dokumentationssystemet Lifecare
• gå introduktion med personal i hemtjänsten, minst tre arbetspass.

Vi vill att du är en person som har ett genuint intresse för att arbeta med människor samt har en god planerings- och samarbetsförmåga. Du måste även ha erfarenhet av att ha arbetat med människor i olika åldersgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Alla utbildningar ges på betald arbetstid. Kan du dessutom arbeta åtta sammanhängande kalenderveckor under juni, juli och augusti, utifrån verksamhetens behov, så får du 4000 kr, utöver avtalsenlig lön.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattningen kan variera mellan heltid och deltid.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1132153

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Intervjuer sker fortlöpande då vi behöver vikarier till och under sommaren.
Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.