1:e socialsekreterare till IFO gemensam mottagning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

IFO (Individ- och familjeomsorgen) Gemensam mottagning är en ny verksamhet som startades upp den 1 januari 2022. Den gemensamma mottagningen är samlokaliserad och är navet i socialtjänsten i Borlänge kommun där vår Borlängebo möts som en individ utifrån ett helhetsperspektiv.

För Borlängebon innebär det att med hjälp av kompetenta medarbetare, erbjudas en bra start på en process som är hållbar i längden och som ger förutsättningar för att se vår Borlängebos behov över enhetsgränserna.
Den gemensamma mottagningen består av 18 medarbetare med kompetenser från alla IFO:s myndighetsområden, dvs beroende, försörjningsstöd, VINR samt barn och unga. 2 av tjänsterna är 1:e socialsekreterare som tillsammans har kompetens inom alla IFO:s myndighetsdelar.

Då en av våra 1:e socialsekreterare nu går vidare till nya utmaningar söker vi dig som tillsammans med oss, vill fortsätta resan med att möta Borlängebon utifrån ett helhetsperspektiv, som har viljan att bredda din kompetens, dela med dig av din kunskap och bidra till verksamhetens utveckling.

Du kommer att erbjudas IFO;s introduktionsprogram, utbildningar inom området samt kommunens ledarskapsutbildningar och vi har metodstödjare kopplat till verksamheten för stöd i bl a kvalitetsarbete och introduktion till nyanställda. Vi erbjuder även handledning, flextid och ett friskvårdsbidrag. Du kommer också att ingå i ett 1:e socialsekreterarnätverk med kollegor från de övriga enheterna på IFO och som 1:e socialsekreterare får du även ta del av delar av kommunens ledarskapsutbildningar.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag och lockar självklart även dig!:

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som 1:e socialsekreterare i den IFO gemensamma mottagningen är det du som tillsammans med din 1:e kollega leder och fördelar arbetet i teamet. Du coachar medarbetare och är med och driver utvecklingsarbeten. Du ansvarar för medarbetarsamtal och deltar i lönesamtal och i rekryteringsprocesser.

Den gemensamma mottagningen är ingången till alla IFO:s ärenden och du är i ständigt samarbete ut mot medarbetare inom andra delar av IFO. Arbetsmiljön är något vi prioriterar högt, det är därför viktigt att du bidrar i arbetet till att skapa en god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och flerårig erfarenhet av arbete inom IFO:s myndighetsutövning vad gäller försörjningsstöd och beroende och/eller barn, unga och familj.
I arbetet krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl i tal som i skrift, så även körkort B.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i mottagningsfunktion inom IFO, har BBIC och Signs of safety utbildning. Vi ser det också som meriterande om du har ledarskapsutbildning och erfarenhet av arbete i arbetsledande roll.

Vi söker dig som har ett gediget intresse av att vilja möta vår Borlängebo i ett helhetsperspektiv och en stark vilja att bidra till utveckling och bredda din kompetens inom alla områden.
Vi söker dig som har en trygghet i dig själv och i en roll att leda och fördela arbete.
Du har förmågan till öppenhet, flexibilitet och prioritering av arbetsuppgifter.
Vidare har du en mycket god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som Borlängebor och andra samarbetspartners.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1258244

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.