Speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierp är en kommun med en organisation i rätt storlek för dig som vill ha nära till chef, kollegor, politik och kunder. Här finns utrymme för både personlig utveckling och samverkan i organisationen.

Vår kommun erbjuder varierande boendemiljöer, havsnära natur, historia, kultur och god service. Tierp har Stockholm, Uppsala och Gävle inom pendlingsavstånd och erbjuder också möjlighet att arbeta delvis på distans.

Våra värderingar är viktiga och tillsammans arbetar vi för att förverkliga våra värdeord: respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

Välkommen till Tierps Anpassade grundskolan. Skolan består idag av 35 elever från årskurs 1-9 som läser ämnen och ämnesområden.

Vi arbetar systematiskt med att öka måluppfyllelsen, bland annat genom ett språkutvecklande arbetssätt. Vi arbetar lågaffektivt och för att varje elev, oavsett förutsättningar, ska utvecklas och komma så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling är kunskap, lärande och trygghet avgörande för att nå framgång.

Vi vill att skolan ska vara en trygg och stimulerande arbetsplats för elever och personal.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga läraruppgifter inom anpassad grundskola inriktning ämnesområden, vilket innebär att du planerar, utför och dokumenterar elevernas utveckling. Det är du som leder det pedagogiska arbetet och handleder elevassistenterna om vilka mål ni arbetar mot, samt progressionen i dessa mål. Du behöver vara lyhörd samt ha lätt för att samarbeta med både interna och externa kontakter. Du samarbetar tätt med fritidshemmet för att möjliggöra elevens hela läroprocess under dagen. Du ska bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka hen i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer

Utbildad lärare/förskollärare/speciallärare mot intellektuell funktionsnedsättning.
Du har kunskap om kognitiva funktioner och dess inverkan på elevers lärande och utveckling.
Du har erfarenhet av att dokumentera, följa upp och utvärdera/reflektera.
Du har en god kommunikation med vårdnadshavare och vana att samarbeta med externa aktörer såsom Habilitering, LSS och LSS-boenden.
Specialpedagogisk kompetens.
Utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), t.ex, tecken som AKK, (TAKK)

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-12

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C182912

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Provanställning kan komma att tillämpas