Klassassistent till Jakobsgårdsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Jakobsgårdsskolan!

Vi arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald. Jakobsgårdsskolan har 85-90 elever från åk 1 till åk 9 och ett fritidshem, vi är organiserade i 5 enheter som från och med hösten 2021 kommer att finnas i samma lokaler. Lärarna och klassassistenterna arbetar i team kring varje elevgrupp med en tillhörighet i ett större arbetslag. Hos oss finns också ett elevhälsoteam med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och socialpedagog.

Vi är en flexibel verksamhet som möter elever med behov av särskilt stöd utifrån ett specialpedagogiskt synsätt där eleven alltid står i fokus. För att skapa den bästa lärmiljön för våra Borlängebor tror vi på ett stödjande klimat och ett kollegialt lärande.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som klassassistent är du stöd både i grupp och för enskilda elever på grundsärskolans två inriktningar (ämnesspecifika/ämnesområden) under skoldagen och i vår fritidsverksamhet under eftermiddagarna - ett spännande och varierat arbete. Du samarbetar med föräldrar, fritidspersonal och lärare i arbetslaget för att utforma det stöd som eleven är i behov av för att kunna utvecklas mot målen i grundsärskolans läroplan. Det övergripande målet är att eleven ska uppnå allt mer självständighet och din roll som klassassistent är att finnas där som stöd både socialt och inlärningsmässigt. Du kommer att följa eleverna i alla miljöer såsom i omklädningsrum och övriga pedagogiska och sociala miljöer under såväl skoltid som fritidstid. Du ansvarar för elevernas egenvård då våra elever kan ha flerfunktionsnedsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta på en grundsärskola och du har tidigare erfarenhet av elever med flerfunktionsnedsättning. Du ser möjligheter till kommunikation och lärande i alla moment, vare sig det är en under strukturerad undervisningssituation i grupp eller en förflyttning från ett hjälpmedel till ett annat. Kompetens inom tal, språk och kommunikation, gärna inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) är väldigt meriterande, likaså erfarenhet av arbete utifrån ett lågaffektivt bemötande. Då vi ser digital teknik som pedagogiska verktyg för lärande är det viktigt att du har digital kompetens och är intresserad av att utveckla det digitala lärandet. Du har mycket goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt.

Vi tror att du är en person som ser utvecklingsarbete som något positivt och du vill gärna vara med och bidra i vår fortsatta verksamhetsutveckling. Du är duktig på att samarbeta och har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Du har ett kreativt och lösningsfokuserat förhållningssätt och sätter alltid eleven i första hand. Du är ansvarsfull, lugn och trygg och vågar ta egna initiativ både socialt och i pedagogiska frågor. Avslutningsvis så är det viktigt att du har ett stort hjärta för vår målgrupp!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1051803

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.