Extrajobb nu – sommarjobb sen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Har du fyllt 18 år och brinner för att hjälpa andra människor? Välkommen med din ansökan till Stöd och omsorg i Lerums kommun!

Vi söker dig som kan börja arbeta omgående och är tillgänglig för jobb minst ett par dagar i månaden, och på så sätt säkrar du möjligheten för ditt sommarjobb. Du kommer att bli placerad på en verksamhet inom hemtjänst, särskilt boende eller funktionsstöd.

Som ny vikarie kommer du att få introduktion, utbildning och uppföljning för att du ska utvecklas i din roll som medarbetare i Lerums kommun.

Urval och anställning kommer ske löpande under annonseringstiden. Har du frågor, kontakta oss gärna.

Arbetsuppgifter

Vi söker vikarier till våra verksamheter inom:

Hemtjänst
Ett arbete inom hemtjänsten innebär att vara med och skapa en värdefull och trygg vardag för våra omsorgstagare. I din roll ingår det att stötta omsorgstagarna efter deras behov i hemmet. Det kan exempelvis vara hjälp med måltider, personlig hygien, omsorg, tvätt och städ. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktioner och delegering från sjuksköterska. Arbetet sker självständigt eller tillsammans med en kollega.

Särskilt boende
Att arbeta på särskilt boende är ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till de äldres välmående och livsglädje. Det innebär också att ge god omvårdnad och social omsorg till de äldre. I ditt arbete ingår bland annat praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt och städning. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Funktionsstöd
Inom funktionsstöd erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med brukaren i fokus. Du arbetar med personer som har intellektuella, fysiska, neuropsykiatriska eller psykiska funktionsvariationer. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ge brukaren praktiskt och pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt att skapa en aktiv vardag utifrån brukarens individuella behov och förutsättningar. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Inom de flesta verksamheter ingår regelbunden dokumentation i systemet Treserva.

Kvalifikationer

Du är positiv, flexibel, har ett respektfullt bemötande och en god förmåga att möta människor i olika situationer. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kommunicerar väl i både tal och skrift. Då arbetet kräver dokumentation och att datorer används som arbetsredskap bör du också ha god datorvana.

Vi ser gärna att du har pågående/avslutad gymnasieutbildning. Vidare är det är meriterande med utbildning inom vård och omsorg samt arbetslivserfarenhet inom något av områdena.
För att arbeta inom hemtjänst och funktionsstöd är körkort klass B ett krav.

Vidare lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-06-01

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1075064

Gör ansökan

Anställning

Rekrytering sker löpande med omgående start

Övrigt

Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.