jobb just nu!

HR-utvecklare med arbetsledande funktion

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kunskapsförvaltningen är kommunens största förvaltning med en barn- och elevprognos i stigande. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, gymnasieskola och särskola med ca 1 400 medarbetare. Ett kvalitetsutvecklingsarbete för hela förvaltningen har initierats med focus på processinriktad styrning. På förvaltningskontoret arbetar ca 30 medarbetare som ansvarar för olika administrativa områden såsom HR, nämndsadministration, ekonomi, skoljuridik, kvalitetsutveckling och verksamhetschefer.

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.


Arbetsuppgifter

Som HR-utvecklare ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och är underställd skolchefen. Uppdraget innebär att du arbetar både strategiskt och operativt samt leder och ansvarar för förvaltningens övergripande arbete inom HR-området. Till din hjälp finns ytterligare två HR-konsulter som du arbetsleder. Du kommer även att arbeta nära andra stödjande funktioner såsom ekonom, verksamhetschefer, kvalitetsutvecklare och kommunens centrala personalavdelning.
Du arbetar med utveckling och kvalitetssäkring i HR-frågor och med ett coachande förhållningssätt stöttar du förvaltningens chefer och dina medarbetare i löpande HR-frågor, exempelvis arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljöfrågor, lönerevision, kompetens- och personalförsörjning, rekrytering, fortbildning för chefer med mera. HR-enheten har även ansvar för statsbidrag samt den verksamhetsförlagda utbildningen i samarbete med högskolor.
Du ingår i ledningsteamet för förvaltningen och förväntas bidra med HR-perspektivet på de gemensamma strategiska utvecklingsområdena för samtliga verksamheter. Arbetet innebär såväl självständigt som lagarbete. Du kommer att få stimulerande arbetsuppgifter där du tillsammans med andra arbetar med HR-frågor inom ett brett område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med HR-inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt några års erfarenhet av relevant kvalificerat HR-arbete.
Du är målinriktad, analytisk och har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift samt är en god administratör. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende, är prestigelös och har ett konsultativt arbetssätt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team.
Vi vill att du har erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och gärna arbetsledning. Om du har erfarenhet av arbete från förskola och skola är detta meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   70-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.