jobb just nu!

Nu söker Personalenheten en HR-controller i Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Arbetsuppgifter

Personalenheten arbetar inom det arbetslivsrättsliga, personalpolitiska och personaladministrativa området med styrning, ledning och rådgivning för chefer och medarbetare i alla personalrelaterade frågor inom all kommunal verksamhet. Vi har ett övergripande ansvar för personaladministrativa processer och tillämpningar och ger råd och stöd till våra förtroendevalda politiker i personalstrategiska frågor.

Personalenhetens uppdrag är att bidra till att kommunens olika verksamheter når sina målsättningar och därigenom utvecklas på ett positivt sätt. Vi bedriver en verksamhet som präglas av ett professionellt arbetssätt, god service, vänligt bemötande och respekt för den enskilde. Vi bidrar till att Höörs kommun i ett helhetsperspektiv uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Arbetet sker utifrån tre olika perspektiv; Det strategiska perspektivet, som innebär att skapa en gemensam personalpolitik och samordna övergripande personalfrågor för hela organisationen, det konsultativa perspektivet, som innebär att lämna professionellt stöd till politiker och chefer i alla typer av personalfrågor samt serviceperspektivet, som innebär att ansvara för kommungemensamma personaladministrativa uppgifter såsom Löne- och pensionsadministration, företagshälsovård, mm.

Vi söker en HR-controller med inriktning mot statistik, analys, nyckeltal och personalredovisning. Du kommer att arbeta i ett team som består av HR-chef, Löne- och förhandlingschef, HR-specialister, löneadministratörer och systemansvariga.

Rollen som HR-controller är en nyckelfunktion och du arbetar i nära samarbete med övriga på avdelningen.

I arbetsuppgifterna ingår arbete med

Personalredovisning
Framtagande, sammanställning och analys av relevanta nyckeltal inom HR
Lönestatistik, sjukstatistik
Lönekartläggning
Statistik SCB, SKL, Kommunförbundet Skåne mm
Medarbetarundersökning
En del övriga administrativa arbetsuppgifter ingår

Rollen som HR-controller är nyinrättad och du har stora möjligheter att utveckla tjänstens innehåll!

Kvalifikationer

Vi ser gärna att sökanden har högskolebakgrund inom HR eller ekonomi. Erfarenhet av flera av ovan nämnda arbetsuppgifter är ett krav. Det är särskilt meriterande om du har arbetat i en liknande roll förut.

Vi vill att du har vana av att driva frågor självständigt både på operativ och på strategisk nivå och att du har god analytisk förmåga, systemvana och mycket goda kunskaper i Office.

Det är viktigt att du är nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad och trivs i en roll där du får ta egna initiativ. God kommunikativ förmåga både muntligt och skriftlig - och ett vänligt bemötande är ett måste för lyckas i rollen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga förmågor likväl som vid dina tidigare erfarenheter inom arbetsområdet.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   93/19

Gör ansökan

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.