jobb just nu!

Studera till lärare samtidigt som du arbetar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du studera till lärare samtidigt som du arbetar och får lön? Skulle du vilja ha möjlighet att växa in i rollen som lärare och kunna applicera utbildningen direkt i praktiken i skolan – under hela studietiden? Nu finns det möjlighet att söka arbetsintegrerad lärarutbildning!
Det här vänder sig till dig som vill arbeta som ämneslärare inom matematik och teknik i årskurs 7-9.

Tänk dig en skola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Där varje elev får vara den hen vill vara. Där vi tillsammans kan utveckla idéer och odla drömmar.

Att vara lärare ett av Sveriges viktigaste jobb och det tar vi på stort allvar. Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid. För barn och elever. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna jag kan, jag vill, jag vågar!

Arbetsuppgifter

Du studerar ämneslärarprogrammet med inriktning mot årkurs 7-9 i matematik och teknik via Högskolan i Gävle på 75%. Utbildningen innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5 år. Under tiden som du studerar har du parallellt en läraranställning på 50% hos oss i Hudiksvalls kommun, eller hos någon annan av de andra kommunerna som är med i den här satsningen.

Ditt lärarkontrakt förnyas en gång per år, under förutsättning att intresset är ömsesidigt.

Efter avslutade studier är du lärare och kan söka lärarlegitimation.

Kvalifikationer

För att trivas och passa i rollen som lärare hos oss ser vi att du:

• Har samarbetsförmåga. Med det menar vi att du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

• Är relationsskapande. Det innebär att du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Att du skapar kontakter och underhåller relationer, oavsett om det är med elever, vårdnadshavare, kollegor eller andra du kommer i kontakt med under din arbetstid.

• Är kreativ. Med det menar vi att du kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Att du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat, och att du har inställningen att du gör det bästa av det du har.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

En förutsättning för anställning är att du måste söka och bli antagen till ämneslärarprogrammet med inriktning mot årkurs 7-9 i matematik och teknik vid Högskolan i Gävle. Vi kommer göra urval och hålla intervjuer löpande så även om du inte fått besked om antagning än så sök i alla fall.

Anställningens omfattning

Tillträde: höstterminen 2020, exakt datum meddelas i samband med rekryteringen.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A942088

Gör ansökan

Övrigt

Lönen är 18 000 kronor i månaden, beräknat på heltid. Du kan söka studiestöd från CSN.
Tjänsten består av 50% lärartjänst och 75% studier på ämneslärarprogrammet med inriktning mot årkurs 7-9 i matematik och teknik via Högskolan i Gävle.

För att få arbeta inom skolan ska du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställning.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Hudiksvalls kommun har i samarbete med Högskolan i Gävle och ytterligare 8 kommuner i regionen tagit fram denna arbetsintegrerade lärarutbildning. Målet är att öka antalet behöriga lärare i våra skolor i Gävleborgs län samt i Älvkarleby. För mer information och vid frågor om utbildningen, ta kontakt med Högskolan i Gävle: https://www.hig.se/LG%C3%84AY.

Som sökande till denna tjänst är du automatisk sökande till de andra deltagande kommunernas tjänster inom respektive ansökningsområde och du behöver därför inte söka anställning hos fler än den kommun som du helst önskar anställning hos.

Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom drygt en timmes restid med tåg. Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort, som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.
Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Här får du tillsammans med dina 3 700 kollegor inom 300 olika yrken jobba med att få en hel kommun att fungera. Här kan du påverka nutid och framtid, samtidigt som du gör skillnad i människors vardag. Läs mer om oss som arbetsgivare på www.hudiksvall.se. Vi ser fram emot din ansökan!

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html