jobb just nu!

vik Enhetschef boendestöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa & hälso- och sjukvård, Stöd & service, Socialpsykiatri & öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområde Socialpsykiatri & öppenvård söker vikarierade enhetschef till boendestöd för personer med psykisk, neuropsykiatrisk eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete där du får arbeta med ett coachande ledarskap i en organisation som präglas av engagemang, ansvarstagande och kompetens.

Ditt uppdrag som enhetschef handlar om att både självständigt och med stöd av verksamhetschef leda, styra och utveckla verksamheten så att kraven i gällande lagar och förordningar följs Som chef och ledare är du arbetsgivarföreträdare och tar ansvar för helheten i din verksamhet. Du har brukaren i fokus, arbetar utifrån och kommunicerar värdegrunden samt tar ansvar för kvalitet, arbetsmiljö, medarbetare, ekonomi, facklig samverkan, uppföljning och utvärdering av dina enheter. Engagemang och nytänkande ser vi som avgörande för att nå måluppfyllelse med brukare och kvalitet i fokus samt en ekonomi i balans. Som enhetschef är du en förebild och har ett medskapande förhållningssätt. Du ser, tillvaratar och utvecklar medarbetarnas engagemang, ansvarstagande och kompetens samt delaktighet i verksamheten. Du främjar ett gott samarbete internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig och modig ledare som är mål- och resultatinriktad. Du har idéer, prövar gärna nya arbetssätt och kan driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du bygger ditt ledarskap på dialog och klar kommunikation för att skapa samarbete, arbetsglädje och engagemang. Du uppmuntrar till nytänkande, utveckling och delaktighet för att arbeta mot gemensamma mål. Arbetet förutsätter att du är självständig, trygg, strukturerad, stresstålig, flexibel, kreativ, kommunikativ och har god dokumentationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Du har för uppdraget lämplig akademisk utbildning på minst tre år. Vi ser gärna att du har god kunskap om de lagar och förordningar som styr vår verksamhet. Meriterande är tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag samt kunskap och erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning.

Anställningens omfattning

Tillträde 15 september 2020
Vikariat i 1 år eller till dess den föräldraledige återgår i tjänst.

Ansökan

Referensnummer:   A965854

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb