Vi söker Utredningschef till Mittskåne Vatten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hörby och Höörs kommuner ligger mitt i Skånes hjärta, har 15 800 respektive 17 000 invånare och vackert och blandat landskap. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i naturen och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta.

Mittskåne Vattens huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla högkvalitativt dricksvatten till kommuninvånarna i Hörby och Höörs kommuner samt att ta hand om spill- och dagvatten på ett hållbart sätt. Mittskåne Vatten styrs av en politisk nämnd med förtroendevalda från båda kommunerna men vi är anställda i Höörs kommun. Mittskåne vatten har omkring 35 anställda och vi utgår från vårt kontor i Höör och driftens lokaler i Hörby.

Mittskåne Vatten ansvarar för 100 anläggningar och cirka 100 mil befintligt ledningsnät. Vi har en omfattande långsiktig förnyelseplan och en utbyggnadsplan till befintliga bostadsområden samtidigt som Hörby och Höörs kommun växer och ny mark exploateras.

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Mittskåne Vatten? Är du intresserad av att leda vår utredningsgrupp som genomför utredningar och förstudier för både våra anläggningar och ledningsnät och samtidigt skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Då är vi arbetsplatsen för dig. Här erbjuds du en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att kontinuerligt utvecklas i din roll. Utredningsgruppen ansvarar för att genomföra utredningar, ta fram underlag till långsiktiga strategier och genomföra förstudier enligt Mittskåne Vattens projektmodell i nära samarbete med kollegorna inom projektgruppen och övriga delar av organisationen.

Hos oss på Mittskåne Vatten är det viktigt att vi arbetar i TEAM och att alla känner att de gör skillnad varje dag på arbetet. Det som präglar vår verksamhet är Tydlighet, Engagemang, Ansvar och Mod. Vi erbjuder bland annat möjlighet till kompetensutveckling, flexibla arbetstider och en härlig stämning mellan kollegorna.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som utredningschef är både strategisk och operativ och handlar om att leda och stödja gruppens medarbetare i deras utredningar samt att fortsätta utveckla arbetssätt och verksamhet. Uppdraget består av att vara chef till utredningsgruppens medarbetare samt driva egna utredningar och projekt inom gruppens ansvar.

Vi söker dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag. Vårt uppdrag är omfattande och du kommer att ha en nyckelroll i vår fortsatta framgång. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat. Utredningsgruppen har som huvudsaklig arbetsuppgift att ansvara för utredningar kopplade till övergripande frågeställningar för att Mittskåne Vatten ska kunna utföra sitt uppdrag på det mest hållbara sättet.

I din roll kommer du bland annat att:

• Ansvara för verksamhetsövergripande utredningar och planer som exempelvis VA-planer och vattenförsörjningsplaner.

• Aktivt arbeta med handlingsplaner utifrån omvärldsbevakning, som exempelvis Hållbarhetsindex.

• Leda utredningsgruppen och tillsammans med medarbetarna ta fram de utredningar som behövs för att säkerställa att vi kan utföra vårt uppdrag på både kort och lång sikt, enligt beslutade direktiv.

• Utveckla och engagera medarbetarna.

• Vara delaktig i ledningsgruppens arbete.

• Ha budget- och personalansvar för gruppen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har tidigare arbetslivserfarenhet av att leda grupper, antingen genom erfarenhet som chef, projektledare eller motsvarande.

Du har en lämplig högskoleutbildning inom VA eller närliggande område, exempelvis miljö-eller infrastruktur. Du har även minst 5 års arbetslivserfarenhet inom VA. Du kan ha arbetat med ledningsnät, dagvatten eller anläggningar och en större bredd är meriterande.

Då tjänsten är bred, med många olika typer av arbetsuppgifter, är flexibilitet, samarbetsförmåga och initiativtagande viktigt. Du trivs även med ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter.

Vi ser gärna att du är resultatinriktad, målstyrd och trivs när arbetet går framåt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Gärna tillträde så snart som möjligt

Ansökan

Referensnummer:   139/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Tjänsten kan komma att definieras som en säkerhetsklassad befattning enligt säkerhetsklass 3, detta kräver svenskt medborgarskap. Mittskåne Vattens säkerhetsprövning grundar sig på:

• Personlig kännedom om den person som prövningen gäller.

• Uppgifter som framgår av till exempel betyg, intyg och referenser samt

• Uppgifter från registerkontroll och särskild personutredning som kan ingå som en del i prövningen.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.