jobb just nu!

Strategisk infrastrukturplanerare för fysisk planering och mobilitet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Idag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare. Boverket har sitt huvudkontor i Karlskrona och har även mindre kontor i Malmö och Stockholm.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med samhällsutveckling där bebyggelse och infrastruktur samordnas för hållbara lösningar?

På Boverket arbetar vi nära den nationella politiska arenan och med vårt arbete har vi möjlighet att påverka samhällsutvecklingen. Boverket har de senaste åren bland annat arbetat med vägledningar för att utveckla strukturer för hållbar mobilitet och för ökad cykel- och gångtrafik. Några aktuella uppdrag rör godstransporter, omställning av transportsystemet för minskad klimatpåverkan samt planering för aktiva färdsätt.

Du kommer driva uppdrag inom fysisk planering med mål att samordna bebyggelse och infrastruktur för att underlätta för mer hållbara rörelsemönster. Du kommer att arbeta i grupper med många olika kompentenser som fysiska planerare, arkitekter, ingenjörer och samhällsvetare. Arbetet innebär mycket kontakter med andra myndigheter och du kommer även bidra i deras uppdrag kopplade till infrastruktur och transporter. På samma sätt bidrar dessa myndigheter till Boverkets uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör inom samhällsbyggnad eller motsvarande och har flerårig erfarenhet av strategiska trafikfrågor på kommunal, regional eller nationell nivå. Du har erfarenhet av att arbeta med olika kompetenser i projekt och uppdrag både som projektledare och som deltagare.

Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift, på svenska och engelska. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Placeringsort: Karlskrona eller Malmö
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   2620/2019

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.