jobb just nu!

Expert digitalt byggande/BIM

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Idag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Till enheten Tekniska egenskaper söker vi en expert inom digitalt byggande med erfarenhet av BIM i syfte att medverka i Boverkets arbete med att digitalisera samhällsbyggnads-processen.

Ditt särskilda fokus blir att bidra till utvecklingen av ett obrutet digitalt informationsflöde i samhällsbyggnadsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt driva arbete, handlägga utredningar samt i förekommande fall leda utredningar, och besvara remisser. En viktig del av arbetet är även att delta i Boverkets arbete med kunskapsförmedling både internt och externt inom ditt expertområde.

Läs gärna mer om Boverkets uppdrag från regeringen kring digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen här: https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/uppdrag/digitalisering-av-samhallsbyggnadsprocessen/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell erfarenhet av arbete i samhällsbyggnadsprocessen med fokus på byggregler och byggprocessen. Du har flerårig praktisk erfarenhet av att arbeta med digitalisering inom samhällsbyggnadsprocessen, t.ex som BIM-strateg eller BIM-samordnare. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, exempelvis som civilingenjör, alternativt en kortare byggutbildning tillsammans med erfarenhet som Boverket bedömer som likvärdig.

Det är av största vikt att du har ett intresse och förmåga att driva digitalisering av samhällsbyggandet ur ett offentligt perspektiv. Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi tror också att du kan växla mellan olika frågeställningar samt arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Placeringsort: Karlskrona eller Malmö
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   1700/2019

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.