Arbetskonsulent till daglig verksamhet LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i ett team tillsammans med enhetschef, arbetskonsulenter, samordnare och handledare för att stötta personer med funktionsnedsättning ut i daglig verksamhet och enskilda platser enligt Lagen om stöd och service.

Borlänge kommun arbetar aktivt för att ge alla människor trygghet, delaktighet och inflytande. Vi sätter Borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för Borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

I Borlänge har vi en värdegrund som skall prägla de beslut vi tar och fungera som en ledstjärna i vårt dagliga arbete, den lyder som följer.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Funktionshinderomsorgen söker en engagerad och strukturerad arbetskonsulent med förmåga att arbeta självständigt. Inom funktionshinderomsorgen beviljas daglig verksamhet till personer med funktionsnedsättning enligt LSS.

Som arbetskonsulent tar du emot beslut i verksamhetssystemet Viva, kartlägger utifrån brukarens intressen, verkställer beslut på lämplig placering samt dokumenterar. Du kommer att arbeta med placeringar inom befintlig verksamhet samt vara den som letar externa platser på företag utifrån brukarnas önskemål. Du har regelbundna uppföljningar med brukaren på dennes placering samt fungerar som stöd. Vid behov fungerar du som handledare för brukaren ute på arbetsplatsen.

Arbetet innebär även att skapa och upprätta kontakter med samarbetspartners såsom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, företag, föreningar och andra kommunala och externa verksamheter. En viktig del av arbetet är att etablera kontakter på arbetsmarknaden för framtida placeringar.

Vi söker dig som trivs med att vara delaktig och drivande i vår verksamhetsutveckling. Som arbetskonsulent ingår du i ett team tillsammans med enhetschef, arbetskonsulenter, samordnare och handledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen med inriktning beteendevetenskap och/ eller pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av målgruppen personer med funktionsnedsättning.
Eftersom arbetet innefattar mycket dokumentation och möte med Borlängebor vill vi att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.
Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara serviceinriktad och flexibel. Det är av stor vikt att kunna ta eget ansvar, fatta egna beslut och ha initiativförmåga.
Du ska vara strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi önskar att du som person är entusiasmerande, prestigelös och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med dem du möter i ditt arbete.

Dokumentations- och datorvana är ett krav för anställning. Det är också önskvärt med erfarenhet av att arbeta i Officepaketet såsom i Word, Excel samt i VIVA. Utbildning i Supported employment och MI/motiverande samtal är meriterande.
B- körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-03-01

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1069625

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.