Näringslivschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen inom Enköpings kommun. Vi arbetar på kommunstyrelsens uppdrag och ansvarar för styrning och ledning, samordning, service och stöd till kommunen som helhet.

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna. Som chef hos oss får du gå en utbildning i utvecklande ledarskap.

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Välkommen till Sveriges närmsta jobb! Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. Mälardalen är en av Europas mest expansiva och Enköping är en del av den tillväxten. Enköpings kommun närmar sig 50 000 invånare och är en av Sveriges snabbast växande kommuner, vilket bidrar till härliga utmaningar och möjligheter i en hög förändringstakt. Vi är även en av nio svenska städer som ingår i Viable Cities, ett strategiskt innovationsprogram med fokus på smarta hållbara städer.

Vi söker nu en chef som driver näringslivsutvecklingen på såväl strategisk som operativ nivå.

I rollen som Näringslivschef är du länken mellan kommun, näringsliv, politik och samverkar med regionala parter. Du har regelbunden kommunikation och dialog med företagarna i Enköping och arbetar via olika råd och forum där näringslivsföreträdare ingår. Du stödjer kommunikationsavdelningens dialog om platsvarumärke. Du kommer även att stötta Enköpings arbetsmarknad och verka för en långsiktigt hållbar tillväxt.

I ditt uppdrag ingår att utveckla arbetsformer och organisation vilket kräver ordning och reda i styrning, ekonomi och processer. Viktiga perspektiv är att främja etableringar samt arbeta för att gynna förutsättningar för nystart av företag. Dessutom arbetar du vidare med förutsättningarna för redan etablerade företag att fortsätta utvecklas och växa. Ett kontaktnät utanför kommunen och erfarenhet av etableringar samt att leda hållbarhetsfrågor är meriterande.

Näringslivsavdelningen ingår som egen avdelning inom Kommunledningsförvaltningen. Du arbetar tillsammans med marknadsutvecklare och näringslivskoordinator, vilket innebär att leda chefer och medarbetare indirekt inom den kommunala organisationen med syfte att sätta näringslivsfrågorna i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att omsätta den politiska inriktningen med fokus på Enköpingsborna samt företagen. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. Du har lätt för att bygga relationer på alla nivåer i organisationen som i externa kontakter. Du är en visionär ledare som ser helheter och sammanhang samt är en god kommunikatör.

Förmågan till indirekt ledarskap är viktig och du behöver kunna verka på flera arenor samtidigt. Du är både resultatorienterad och relationsbyggande som person. Din närmaste chef är stabschefen.

Vi söker dig som har:
- Flera års erfarenhet av chefsrollen ur ett arbetsgivar- och ledarskapsperspektiv
- Flerårig erfarenhet av näringslivsutveckling
- Relevant akademisk utbildning
- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation gynnar dig i din roll att företräda näringslivsfrågorna inom den kommunala organisationen
- Erfarenhet från näringslivet i ledande funktion, kan vara på strategisk position i ett större företag eller att du varit företagare
- Erfarenhet av processledning/förändringsledning
- Erfarenhet av att arbeta i miljö där flera kulturer och förhållningssätt möts och se helheter.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-09-01

Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C52719

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan till Jefferson Wells digitalt via länken för ansökan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.