jobb just nu!

Socialsekreterare inom IFO

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare.
Här finns en enastående natur med skogen och kommunen är en pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken. Vi är just nu i ett speciellt utvecklingsskede och vill skapa en verksamhet för framtiden. Vi står inför ett generationsskifte och har behov av att rekrytera medarbetare som vill vara med i ett spännande arbete med att forma vårt stöd- och omsorgsarbete.
Sektor Stöd och omsorg har ca 350 medarbetare som arbetar inom socialtjänst, äldreomsorg och med funktionshindrade eller inom hälso- och sjukvård. Vårt uppdrag är omfattande och en viktig del av den samhällsservice vi vill ge våra kommuninvånare.

Arbetsuppgifter

Vi satsar och fokuserar på stöd i vardagen och personaltäthet inom Individ och familjeomsorgen. Vill du vara med på vår resa? Då är du rätt person, välkommen med din ansökan.
Vi ansvarar för myndighetshandläggning och här blir din huvudsakliga uppgift att ta emot, utreda och fatta beslut om rätten till ekonomiskt bistånd utifrån inkomna ansökningar. Arbetet förutsätter en hög grad av rättssäkerhet och effektivitet i handläggningen och det är en viktig del att vara med i all samverkan kring individen och att tänka utifrån en teamkänsla. Vi har nära samarbete med både externa och interna aktörer såsom skola, AME, Arbetsförmedling och försäkringskassan.
I vårt lilla men starka gäng arbetar vi inom områdena ekonomiskt bistånd och vuxen/missbruk.
Vi arbetar med Pro Capita som dokumentationssystem.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn- och ungdom och erfarenhet av arbete inom övriga arbetsområden som inryms under enhetens ansvarsområde är meriterande, såväl som erfarenhet av att arbeta enligt BBiC.
Vi söker dig som är engagerad och lösningsfokuserad med förmåga till nytänkande. I arbetet på en liten enhet krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt. Utöver god samarbetsförmåga har du även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi är i behov av en person som kan handlägga ekonomiskt bistånd och som vill ingå i en mindre grupp där även missbrukshandläggning ingår varför vi gärna ser att du har erfarenhet inom området.
Är du en person som har mod och vilja att jobba i ett av de mest spännande yrken som finns så kan du vara personen vi söker.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   401e/2020

Gör ansökan

Övrigt

Vi har friskvårdspeng upp till 2500kr per år. Vi har flexibel arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

OBS! Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så vänta inte med din ansökan.